Nem volt korai Vettel koreai öröme

<p>Sebastian Vettel a Red Bullal ezúttal is különösebb gond nélkül nyerte a Forma–1 Koreai Nagydíját, előnye 77 pont Fernando Alonsóval szemben, tehát a német a hétvégi japán körön akár már hivatalosan is bajnok lehet.</p>

GYÖRGY NORBERT

A második helyen a kilencedik rajtkockából induló Kimi Räikkönen futott be a Lotusszal, míg a dobogó harmadik fokára Kimi csapattársa, az egyre nagyobbat álmodni akaró Romain Grosjean állhatott fel. Nico Hülkenberg a Sauberrel a negyedik helyen végzett, aminek így látszólag nincs hírértéke, de a valóság az, hogy ő a jövő embere.

Nem érte meg felkelni

Arra a kérdésre, hogy volt-e értelme egy keményen átbulizott éjszaka után (nagyon sok szesz, fű és egyéb tudatmódosító szerek, valamint egy zúzós punkkoncert elfogyasztása után) felkelni vasárnap reggel háromnegyed nyolckor, és megnézni ezt a koreai futamot, a válasz egyértelműen nem. Ennek, hogy Koreai Nagydíj, már eleve semmi értelme nincs, és feltehetően nem is lesz (ide pl. még a legelvetemültebb tifosik sem jöttek el, hogy Vettelt kifütyüljék, ami azért jelent valamit), persze mindig és mindenhol akad egy-két elvetemült, aki pénzt lát a buliban, s akkor meg miért ne. Ergo: minden úgy van jól, ahogy van.

A futam legszebb pillanata kétségkívül az volt, amikor Mark Webber meggyújtotta a Red Bullját (úgy égett, mint a zsír – mindenszentek közeleg, tehát mikor, ha nem most), s erre bemasírozott a pályára egy jármű, ami elsőre egy traktor, egy zöldségesfurgon és egy szemeteskocsi kombinációjának tűnt, de aztán hamar kiderült, hogy ő a tűzoltóautó. És, kérem szépen, ment tüzet oltani…

Vettel is unta

„Jól rajtoltunk, végig irányítani tudtuk az eseményeket, s bár az újraindításnál kicsit féltünk a Lotusok tempójától, tudtam, hogy nem lesz gond. Látszólag könnyű győzelem volt, s ami azt illeti, nem kellett megszakadnom, de ahhoz, hogy bajnokok legyünk, szükségünk van ilyen győzelmekre is” – mondta Vettel a leintés után, ami azért is jó hír, mert így, ha közvetve is, de kiderült, hogy nem csak mi untuk az egészet.

Egy másik nyilatkozat: „A végén nagy csatát vívtunk Fernandóval, de nehéz lenyelni, hogy ez csupán az ötödik helyért ment. Ott kellene lennünk elöl Sebastiannal, de ez is csak azt mutatja, milyen állapotban van most a sportág.” Ezt a verseny ötödik helyezettje, és a „sportág” 2008-as világbajnoka, Lewis Hamilton mondta, aki nyilván már elfejtette, hogy ami a kedves Fernandót illeti, az „egy kanál vízben”, és az „ölni tudnék” fogalmak hogyan értékelődtek át számára az ominózus, 2007-es mclarenes kiruccanásuk után. Most, természetesen, már egymást fényezik, a közös mumus, Vettel és a Red Bull ellenében, és nincs is ezzel semmi gond. Sőt, ez így van jól. Egyebek mellett ezért is szeretjük őket.

5 futam, 77 pontos előny

Summa summarum: van itt még öt futam hátra, és van itt egy 77 pontos Vettel-előny, ami nem kevés, viszont nagyon sok. „Megpróbálok nem gondolni arra, hogy mikor lehetek világbajnok” – mondta Vettel a futam után (jaj, jaj). Amúgy én tényleg mérget vennék rá, hogy Vettel nem gondol erre. Mármint arra, hogy mikor lesz négyszeres világbajnok. Mi több, eszébe sem jut…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?