Nem remekelt, de így is csoportelső a Győr

<p>Messze állt a tökéletestől a Győri Audi ETO KC teljesítménye a dán Viborg elleni csoportmeccsen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ám Ambros Martín együttese 22:20-ra így is győzni tudott, s ezzel bebiztosította a csoportelsőséget.</p>

BŐD TITANILLA

A BL-címvédő Viborgban öt góllal nyert, de a győri Egyetemi Csarnokban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a dánok nem fogják könnyen adni az újabb két pontot.

Nehézkes ébredés

Az első győri gólra négy és fél percet kellett várni, a dánok addigra már dobtak hármat, s bár 1:4-nél Ambros Martín, a győriek spanyol vezetőedzője időt kért, a háromgólos vendégvezetés állandósulni tűnt. A Viborg vezetett 6:3-ra és 10:7-re is, az első félidő utolsó perceiben már a közönség is rákezdte: „Ébresztő, ébresztő!”. A győri lányok főleg támadásban voltak nehézkesek, körülményesek, meglátszott a csapaton, hogy sok a hiányzó: az áldott állapotban lévő Görbicz Anitán kívül ugyanis az ujjtörést szenvedett Susan Müller, illetve a szintén sérült Orbán Adrienn sem játszhatott a zöld-fehéreknél, a meccs előtti napon pedig a kapus Jelena Grubisic hasmenéssel küszködött.

Zsinórban öt gól

A második félidőt azonban nagyszerűen kezdték a győriek, Herr Orsolya lehúzta a rolót, hat és fél percen át nem kapott gólt, ezalatt Lökéék zsinórban öt gólt dobtak, és fordítottak. A Viborg mindent bevetett a siker érdekében, Christian Dalmose edző nemcsak az emberhátrányos helyzetekben, hanem sima támadásoknál is lehozta a kapusát, de a power play sem vezetett eredményre: a dánok ezután már csak 14:13-nál és 21:19-nél kerültek közel a Győrhöz, de az érezhető volt, hogy a hazai győzelem már nem forog veszélyben.

A Győr ezzel továbbra is százszázalékos a Bajnokok Ligájában, és már biztosan csoportelső.

Egy csapat ereje

Hogy mennyire erős egy csapat, azt nem az mutatja meg, mire képes csúcsformában, hanem az, hogy mit tud kezdeni azokkal a helyzetekkel, amikor nem megy a játék. A győriek ezt is megoldották. Bár egyesek szerint a BL későbbi fázisaiban ez a játék kevés lehet, a Viborg elleni siker éppen azt mutatja, hogy Amorimék akkor sem roppannak össze, ha a körülmények alapján erre minden okuk meglenne.

Ezúttal az irányító Kovacsics Anikó és a kapus Herr Orsolya vitte a hátán a csapatot.

A hogyan is fontos

„Tudtam, hogy ez keményebb meccs lesz, mint a viborgi, és természetesen örülök neki, hogy megszereztük a két pontot. De nekem nemcsak az a fontos, nyerünk-e, hanem az is, hogyan. Most pedig nem játszottunk jól, nem voltunk elég fegyelmezettek, nem mindig működtünk csapatként – nyilatkozta a mérkőzés után Ambros Martín. – A mai nap tanulsága, hogy ha nem megy a támadás, akkor védekezésben kell erőn felül teljesíteni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?