Nem beszélnek a bajnoki címről

Pozsony. Akár tetszik valakinek, akár nem, a közvélemény a Petržalka csapatát tartja a Szuperliga első számú esélyesének.

Pozsony. Akár tetszik valakinek, akár nem, a közvélemény a Petržalka csapatát tartja a Szuperliga első számú esélyesének. A tréner és a klubvezetők tegnap érthetően nem beszéltek nyíltan az újságírók előtt a bajnoki címről (Dušan Galis edző megjegyezte: még ez kellene, hogy aztán szavánál fogják, mint a téli olimpiával kapcsolatban egy-egy nyilatkozót), de szinte minden szavuk mögött érezni lehetett a nagy-nagy ambíciót. Annyit azonban elárultak, ha már a második helyről vágnak neki a tavaszi idénynek, szeretnék kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést. Mert kiválóra sikeredett a téli felkészülés (atipikusan kezdődött, Törökországban, ahol a kondicionális edzéseket mérkőzések váltogatták), erősödött a keret, a klubnak a lehető legjobbak az anyagi feltéltelei, nincs hiány pénzben, futballdiplomáciában, létesítményekben. A fiúk becsületesen végezték a munkát, mert tudják, mindenki pótolható; a keret ugyanis 24 jó képességű focistából áll.

Dušan Galis: „Örülök a konkurenciának, ez mindenkit arra ösztönöz, hogy a maximumot nyújtsa hozzállásban és tudásban, különben elveszti a pozícióját. Egy-két sérülés zavarta a felkészülésünket, de most már nagyjából együtt van a gárda, csak az argentin Lopez maródi. Kár érte, nagyon jónak mutatkozott. Akárcsak a másik argentin, Rato, aki technikás, szinte minden helyzetben képes megjátszani a labdát és gólhelyzetbe kerülni. Meggyőződésem, az argentinok hasznára lesznek a csapatnak. Rato már az elején kezdőember lehet. Csak ne lennének nyelvi nehézségeik. Egyébként mindketten gyorsan akklimatizálódtak, pedig a brazil nyárból jöttek a télbe.”

A bajnoki címmel kapcsolatban a tréner azt mondta, mindenki nyerni akar, legyen szó a zsolnaiakról, az Interről, a Slovanról és róluk. „Egy dolgot garantálhatok: hazai pályán mi leszünk a legjobbak – nézettségben. Mert a csapat képes szép és örömteli futballt játszani. Remélem, már a vasárnapi rangadón így lesz és nézőcsúcsot döntünk” – véli a szakvezető.

Ezzel mindent elmondott. A ligetiek a Szuperligában egyedülálló, agresszív, letámadásos, rámenős stílúsukkal megkeseríthetik minden ellenfél életét, s bár játékosságban nem csillognak, a nézőknek tetszik a futballozásuk. Ősszel tetszett. A vezetők még szebb meccseket ígérnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?