Nem az idei vb érdekli

Budapest. Hazaérkezett az Egyesült Államokból Kovács Ágnes világ-, olimpiai és Európa-bajnok úszónő, aki mint ismeretes, Arizona állam Phoenix városában, a State Universityn tanul. A tanulás mellett persze úszik is, április elején Indianapolisban amerikai bajnoki címet szerzett 200 méteres mellúszásban.

„Igazából az athéni olimpia érdekel...” Sztár Sport-felvételHogy megy a tanulás és az úszás?

Mindkettő elég jól. Nemrégiben vizsgáztam a negyedik félév anyagából, és 4,3 az átlagosztályzatom. Ami pedig az úszást illeti, az utóbbi időben nagyon komolyan edzettem, hiszen júliusban Barcelonában világbajnokság lesz, és szeretnék jól úszni.

Indianapolisban harminchárom méteres medencében úsztak?

Nem, ötvenméteresben. És büszke vagyok az eredményre, hiszen nagyon erős ellenfeleket győztem le. A vert mezőnyben volt a százméteres olimpiai bajnoki cím védője, a tavalyi Európa-bajnok, és a többieket sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. Alaposan megdolgoztam a bajnoki címért.

Két éve tanul az Egyesült Államokban, és még két éve van a diplomaosztásig. Nincs honvágya?

Dehogy nincs. Néha nagyon rám tör, hiányoznak a szüleim, a barátaim és az edzőim is. De nem panaszkodom, mert Phoenixben jól érzem magam, sok új barátra tettem szert.

Ha összehasonlítja az amerikai úszóedzőket a magyarokkal, lát különbséget?

Alig. Sőt nagyon hasonló a világ edzőinek munkája. Az Államokban is nagyon sokat úszunk az edzéseken, de azt hiszem, ez mindenütt így van.

Két hónap van még a vébéig. Hogyan készül?

Teljes erővel dolgozom, s mivel itthon vagyok, természetesen a júniusi magyar bajnokságon is indulok, hogy minél jobb formában várhassam a világbajnokságot.

Nyert világbajnokságot, olimpiát, hétszeres Európa-bajnok. Mi motiválja még?

A siker. Nem is a mostani világbajnokság érdekel, persze, Barcelonában is szeretnék minél jobban úszni, de igazából az athéni olimpia, majd az azt követő, 2006-os budapesti EB érdekel, s mindkettőn aranyat várok magamtól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?