Dibusz Dénes: Azt az arcunkat mutattuk, amelyet szerettük volna

dibusz k

Dibusz Dénes, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint a nemzeti csapat azt az arcát mutatta a bosnyákok elleni, hétfőn 2-0-ra megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzésen, amelyet szeretett volna.

A Ferencváros hálóőre a találkozó után az M4 Sport helyszíni stábjának arról beszélt, a találkozó eleje kritikus volt, de sikerült átvészelniük az első négy-öt percet, amelyben a hazaiak „nekik estek".

„Rendeztük a sorokat, megszereztük a vezetést, aztán a második félidőben szerencsére gyorsan megdupláztuk az előnyt. Utána a maradék negyven perc arról szólt, hogy stabilan, egymáshoz közel helyezkedve védjük a kapunkat. Dzeko két helyzeténél szerencsére tudtam hárítani, örülök, hogy lehoztuk kapott gól nélkül a mérkőzést, és azt az arcunkat mutattuk, amelyet szerettük volna" – elemezte az összecsapást Dibusz.

A hálóőr hozzátette, a pálya talaja nem igazán volt alkalmas a rövidpasszos játékra, így készültek az ívelésekre és jól alkalmazkodtak a körülményekhez.

A talaj állapotáról beszélt Nagy Zsolt is, aki az első félidőben gólpasszt adott Szoboszlai Dominiknak, majd a második játékrészben ő harcolta ki azt a tizenegyest, amelyet a csapatkapitány értékesített.

„A pálya nem igazán volt alkalmas arra, hogy játszunk, de úgy érzem, jól megoldottuk ezt a helyzetet is. Kemény meccsre készültünk, és arra, hogy ha jobban akarjuk a győzelmet, akkor nyerni fogunk. Nagy volt a tét, de elindultunk egy elég szép úton. Egységes a csapat, kompaktak vagyunk, fontos volt ez a három pont" – mondta a Puskás Akadémia játékosa.

Nagy szerint is nehezen kezdték a zenicai találkozót, átadták a területet a hazaiaknak, de amikor ebből kijöttek és Szoboszlai belőtte a passzát, átfordult a meccs.

„A második félidő első 15 perce fontos volt, átváltottak két csatárra, és bár 2-0 után beszorultunk, Dini nagyot védett. Elfáradtunk, de mindenki kitett mindent a pályára" – emlékezett meg Dibusz Edin Dzeko sarkazásánál bemutatott bravúrjáról Nagy Zsolt.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik arról beszélt, a tizenegyes előtt kicsit hezitált, de végül „maradt a szokásosnál", és a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

„Ezek vagyunk mi: védekezünk, harcolunk, párharcokat nyerünk, ott vagyunk a másiknak, ha kell, azt csináljuk, amiben jók vagyunk" – árulta el a siker receptjét a Liverpool középpályása, aki szerint ezen az estén is csapatként teljesítettek igazán jól.

„Az volt a fejünkben, hogy a kiemelkedő holland mérkőzést koronázzuk meg egy győzelemmel. Ez sikerült" – zárta Szoboszlai.

A kecskeméti Nikitscher Tamás kijelentette: eddigi válogatott meccseire szívesen emlékszik vissza, de mivel ez a mostani volt az első győzelme címeres mezben, „eszméletlenül boldog", és ezt biztosan még a többinél is jobban a szívébe zárja.

„Kompaktak voltunk, egy célért küzdöttünk, ennek köszönhető a jó eredmény. Kihasználtuk az erősségünket, hogy az átmenetekből jól el tudtunk menni, jó az összhang közöttünk, és ráléptünk egy olyan útra, amin a minket ide is elkísérő szurkolók is nagyon boldogok lehetnek" – mondta a négyszeres válogatott középpályás.

A nemzeti együttes a negyedik fordulóban aratott sikerével megerősítette az osztályozót érő harmadik helyét a csoportjában, továbbá pontszámban utolérte a negyeddöntőt érő második helyet elfoglaló hollandokat.

A magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadják a Puskás Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?