Negyedszer is egy góllal kapott ki a DAC

Továbbra is nyeretlen a DAC, a Fortuna Liga 5. fordulójában a Trenčín ellen szenvedtek 3:2-es vereséget a sárga-kékek Szencen. A gólokat a visszatérő Szarka Ákos szállította.Futballünnep várt volna a DAC-ra, hiszen a bajnoki címvédő, az Európa Ligában még szereplő Trenčínt látta vendégül.

Továbbra is nyeretlen a DAC, a Fortuna Liga 5. fordulójában a Trenčín ellen szenvedtek 3:2-es vereséget a sárga-kékek Szencen. A gólokat a visszatérő Szarka Ákos szállította.

Futballünnep várt volna a DAC-ra, hiszen a bajnoki címvédő, az Európa Ligában még szereplő Trenčínt látta vendégül. Még el sem foglalták a helyüket a szurkolók, még nem hangolták be a hangszálakat és már egygólos vezetést szerzett a bajnok. A 22. másodpercben egy bal oldali beadás után Lawrence kapásból a léc alá lőtt – 0:1. Nem baj, talán itt még fordíthat a DAC, gondolták a szurkolók. Három perccel később érkezett Kalu, és lövésével már kétgólos volt a vendégek előnye – 0:2. A címvédő számára parádés kezdés, míg a DAC katasztrofálisan indított. Szarka Ákos azonnal szépíthetett volna, de bal oldali lövése centikkel a kapufa mellett szállt el. Ezután a két tizenhatos között folyt a kiegyenlített játék, a sárga-kékek pedig hajtottak a szépítésért. A 30. percben egy tetszetős akció végén Sabala talált a kapuba, de gólja lesállás miatt érvénytelen volt. Két perccel később egy szöglet után Pačindához került a labda, de lövése nem sokkal szállt a kapu mellé. A 38. percben szépíthetett volna a DAC, Polievka jobb oldali beadása után Szarka fölé lőtt. Szünet előtt még egy kényszerű cserét hajtottak végre a hazaiak, a sérült Németh Zsolt helyére Szépe János állt be.

A második játékrészben továbbra is a két büntetőterület között folyt a játék, nagyobb helyzetek nélkül, viszont aktívabb volt a DAC. Az első komoly lehetőségre egészen a 67. percig kellett várni, Kalu a kapufát találta el. Két perccel később már hárommal vezetett a bajnok, Kalu jobb oldali beadását Bala küldte a kapuba – 0:3. Ekkor már többen elindultak haza, nem számolva azzal, hogy itt még nincs vége a mérkőzésnek. A 80. perc után nem várt eseményeknek lehettünk tanúi. A 81. percben egy indítás után Szarka két védőt lehagyva elment Chovan kapus mellett, és az üres kapuba talált – 1:3. A szépítés után megtáltosodott a DAC. Két perccel később Sabala törhetett egyedül kapura, lövését Chovan vetődve hárította, a kipattanónál Szarkával szemben szabálytalankodtak. A megítélt büntetőt maga a sértett, Szarka Ákos értékesítette – 2:3. A cserék, a gólok és a sérültek ápolása miatt a játékvezető öt percet hosszabbított, így volt még esély a gólszerzésre, ami csaknem össze is jött, hiszen egy szöglet után Kwin fejese nem sokkal a kapu mellé szállt.

A mérkőzés hőse lehetett volna Szarka Ákos, aki három mérkőzésre szóló eltiltás után ismét bevethető volt, és kétszer a kapuba talált. „A 30. másodpercben egy kipattanót parádésan talált el az ellenfél, a 4. percben pedig egy kontra végén újabb gólt szereztek. Talán Szlovákiában ilyet csak a Trenčín tud produkálni. Nehéz szavakat találni, ha már a 4. percben két góllal vesztünk. Zsolnán sikerült kétgólos hátrányból visszajönni, most viszont nem. Nagyon sajnáljuk, hogy megint nem szereztünk pontokat – nyilatkozta a lefújás után Szarka Ákos, aki az eltiltás után ismét a kezdőben kapott helyet. – A kihagyás után nehéz volt játszani. Az első félidőben volt jó néhány helyzetem, amiket nem sikerült berúgnom. A 2. félidőben kétszer is a kapuba találtam, de már későn, és góljaim nem hoztak pontokat. Szomorú vagyok.”

Németh Krisztián vezetőedző szerint a rossz kezdés ellenére sem adta fel a csapat, az utolsó tíz percben még az egyenlítés is összejöhetett volna. „Katasztrofálisan kezdtük a mérkőzést, már a 3. percben 2:0-ra vesztettünk. Ezután kiegyenlített mérkőzést játszottunk, több lövésünk is volt. Örülök, hogy a csapatba visszatért Szarka Ákos, és már Jakub Brašeň is egészséges. Biztos vagyok benne, hogy velük erősebbek leszünk. A mérkőzés végén megmutattuk az erőnket, a játékosok is megmutatták, hogy nem adják fel, és a végéig küzdenek. Az utolsó tíz perccel nagyon elégedett vagyok. Jelenleg csapatépítés folyik nálunk, két hónapja vagyok a keretnél. Ismerkedem azzal, hogy reagálnak a játékosok a nyomásra – értékelte a meccset Németh Krisztián. – Elárulom, hogy jelenleg a szelektálás is folyik, hiszen már a Slovan ellen is olyan teljesítményt láttam, amellyel nem lehettem elégedett, és ezt nem tolerálhatjuk. Örülök, hogy lehetőséget kapnak a fiataljaink, és meg kell őket dicsérni, mert a bajnok ellen játszottak, és nem ijedtek meg. Csak a kemény munka marad számunkra, és készülnünk kell a következő mérkőzésekre.”

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a szelektálás, így válaszolt. „A szelektálás azt jelenti, hogy azok a játékosok fognak játszani, akik mindent meg akarnak tenni a DAC csapatáért, hogy sikeresek legyünk.” Németh Krisztián kiemelte Szarka Ákos fontosságát, hiszen a sárga-kékek támadója eltiltása után két gólt is szerzett. „A mérkőzésen láthattuk, hogy Ákos az elejétől kezdve veszélyes volt, Két–három alkalommal faképnél hagyta a vendégek védelmét. Nagyon hiányzott a három mérkőzés során, ezért örülök, hogy visszatért és számíthatunk a játékára.”

A lefújás után több oka volt az örömre a vendégek szakvezetőjének, Martin Ševelának, hiszen csapata bajnoki címvédőként még csak a második győzelmet szerezte meg az új idényben: „Remekül kezdtük a mérkőzést. Szemet gyönyörködtető futball volt! A második félidőre úgy mentünk ki, hogy megszerezzük harmadik találatunkat is, s ez sikerült. A nyolcvanadik perc után a hazaiak megmutatták erejüket, és szépítettek. Láthattuk, hogy még a 3:0-ás vezetés sem jelent győzelmet addig, amíg a játékvezető nem fújja le a találkozót. Elégedett vagyok, könnyebben gondolhatunk a Rapid elleni Európa Liga-mérkőzésre.”

A következő héten sűrű program vár a DAC csapatára. Holnap a Slovnaft Cup 2. fordulójában a TJ Kovo Beluša otthonában lép pályára, majd szombaton idegenben a Michalovce lesz az ellenfél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?