Négy csapat a feljutásért?

Pozsony. Negyvenkét napos szünet után ismét útjára indul a labda a második vonalban. Míg tavaly kezdettől fogva a nagyszombatiak vitték a prímet, idén jóval kiegyensúlyozottabb csata várható a feljutásért.

Pozsony. Negyvenkét napos szünet után ismét útjára indul a labda a második vonalban. Míg tavaly kezdettől fogva a nagyszombatiak vitték a prímet, idén jóval kiegyensúlyozottabb csata várható a feljutásért. Az élvonalból kiesett eperjesiek komoly anyagi gondokkal küszködnek, így már azzal is elégedettek lennének, ha a tabella közepén zárnának. A szakemberek szerint várhatóan négy együttes, a licsérdi, a rimaszombati, a lopéri (Podbrezová) és a szenci harcol majd az elsőségért. Rutinos futballistákkal erősítettek a licsérdiek, leigazolták legutóbb Izraelben játszó Högert (korábban Slovan, Prešov), és az Ausztriából visszatért Lapšanskýt (FC Košice) és Hrivňákot (Bardejov). Jozef Vukušič edző (Kölnben szerezte a diplomáját) védencei júniusban másodikként végeztek, most előbbre akarnak lépni. Az anyagi háttér biztosított, most már a labdarúgókon a sor.

Nagy tervekkel vágnak neki a pontvadászatnak a rimaszombatiak. Mint ismeretes, Szikora György menedzserként tevékenykedik a gömörieknél, az edzői teendőket továbbra is Vladimír Goffa látja el. Több változás történt a keretben, Staňo (Trnava), Nincz (Báč), Chlebek (Č. Budějovice) és Kočiš (Humenné) távozott. Az új szerzemények közül, a Dunaszerhelyről igazolt Németh Krisztián (tavasszal Bacsfán játszott) számít a legismertebbnek. Rajta kívül a zsolnai Friga és a bártfai Vaško érkkezett. Persze a legnagyobb erősítésnek az számít, hogy Piszár József, a gárda 31 éves gólgyárosa továbbra is Rimaszombatban marad. Mellette a csatársorban A tehetséges Šuhaj és a 25 esztendős brazil Machado áll a tréner rendelkezésére. A vezetők úgy nyilatkoztak a rajt előtt, hogy mindenképpen dobogós helyezésért indulnak harcba.

Ahogyna már megszokhattuk, újra nagy volt a jövés-menés Szencen. Erik Bogdanovský személyében új edző irányítja a csapatot. Belica (?), Csápai (?), Koch (Svit), Novota (Jasl. Bohunice) és Hesek (Slovan B) vette a kalapját, Hevessy pedig befejezte aktív pályafutását. Nyolc új labdarúgót szerződtetett a KOBA: Šutlák (Žiar), Spišák, Solotruk (Ličartovce), E. Hrnčár (Petržalka), Juričkovič (Iskra Petržalka), Sepeši (N. Zámky), Božok (Michalovce), Gábriš (Karviná). Hogy erős együttessel rendelkeznek a szenciek, azt bizonyítja, hogy a Szuoper Kupáért vívott találkozón legyőzték a bajnok zsolnaiakat. Daniel Bartko klubelnök, mint mindig, ezúttal is optimista: „Biztosra veszem, hogy ott leszünk az élmezőnyben, kis szerencsével elsők is lehetünk. ” A Koba pályafelújítás miatt ősszel Pöstyénben rendezi hazai bajnoki mérkőzéseit (tavasszal Diószegen voltak otthon). Lopéron csalódottan vették tudomásul, hogy az elmúlt küzdelemsorozatot csak ötödikként zárták. Idén jóval merészebb terveik vannak. Ladislav Kuna szakvezető kérésére szerződtették Olejníkot (DAC), Lešťákot (B. Bystrica) és Gazdát (Stropkov). A kulcsemberek közül senki sem távozott.

A pénzszűkében levő DAC a középmezőnyben szeretne végezni. Egy biztos, nehéz dolguk lesz Szaban Tibor védenceinek. Németh Krisztián (Rim. Sobota), Balla (Báč), Olejník (Podberzová), Jánoś (Báč), Lojdl (Inter) és Lipovský (N. Zámky) máshol folytatja. Eddig csupán Svoboda (Trenčín) számít új arcnak a keretben. A nyitraiak, a dévényiek és a besztercebányaiak is visszafogottan nyilatkoznak. Annak ellenére, hogy Topoľčany kiesett, mégis képviseltetik magukat a II. ligában, mert a Nováky csapatával fuzionált.

Nincs könnyű helyzetben a négy újonc: a Čaňa, a Veľké Leváre, a Senica és a Dubová. Valamennyien elégedettek lennének, ha bennmaradnának.

A nyitóforduló műsora – szombat, 10.30: ŠKP Devín–FC Nitra (Játékvezető: Minárčik); 18.00: ŽP Šport Podbrezová–FC Rimavská Sobota (Richtárik), FK Čaňa–Slovan B (Simon), TJ Veľké Leváre–Tatran Prešov (P. Hrčka), Steel Trans Li-čartovce–SH Senica (Šulek), DAC 1904–MFK TOPVAR-horná Nitra Topoľčany (Vlk), Koba Senec–Petrochema Dubová (Straka), Dukla Banská Bystrica–HFC Humenné (P. Šuniar).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?