Négy csapat a csoport második helyéért

<p>Marek Hamšík, a Napoli labdarúgója jó hangulatban érkezett a szlovák válogatott Litvánia és Liechtenstein elleni vbselejtezői előtti gyülekezőjére. Nemcsoda, hiszen klubcsapata két forduló után százszázalékos, és a 25 éves középpályás mindkét bajnoki meccsen gólt szerzett. A ötvenötszörös válogatott játékost Szencen faggattuk.</p>

Mit szól ahhoz, hogy Litvániában műfüves pályán kerül sor a pénteki mérkőzésre?

Furcsa, de ha az Európai Labdarúgó-szövetség megengedte, nem tehetünk mást, mint hogy alkalmazkodunk. A hátralévő időben a Pasienky stadion műfüves pályáján fogunk gyakorolni, remélem, nem okoz problémát az átállás. Egyébként úgy tudom, hogy ez a litvánok számára sem előny, mert ők is először játszanak majd műfüvön.

 

Játszott már tétmeccset műfüvön?

Két éve a Napolival Svédországban egy Európa Liga-mérkőzésen szerepeltünk. A találkozó előtt pár napot hasonló borítású pályán edzettünk, aztán nem is volt gond az összecsapáson. Remélem, Litvániában sem lesz.

 

A litvánoknak nincsenek sztárjaik, de az Eb- és vb-selejtezőkön mindig okoztak egy-két meglepetést. A legutóbbi kvalifikáció során Olomoucban 1:0-ra legyőzték a cseheket, aztán viszont váratlanul kikaptak a liechtensteiniektől. Mire számít péntek este?

Rendkívül kiszámíthatatlan és kellemetlen ellenféllel kezdjük a selejtezősorozatot. Nagyon nehéz meccsre van kilátás, főleg azért, mert a litvánok elsősorban hazai pályán veszélyesek. De ha hozzuk a formánkat, akkor van esélyünk a jó eredmény elérésére.


Tehát csak a három ponttal lenne elégedett?

Nem akarok pontokról beszélni, de mindenképpen sikeresen akarunk rajtolni.

 

Mi lehet a recept a litvánok legyőzésére?

Tanulnunk kell a dánok elleni idegenbeli főpróba rosszul sikerült első feléből, és olyan teljesítménnyel kell kirukkolnunk, mint az odensei mérkőzés második félidejében.

 

Két meccsen két gólt szerzett az olasz bajnokságban. A vb-selejtezőket is hasonlóan kezdi?

Nem az a fontos, ki lövi a gólokat, hanem az, hogy sikeres legyen a csapat.

 

Az Eb-selejtezőkön Örményország volt a válogatott mumusa, most melyik csapat okozhat hasonló meglepetést?

Nagyon kiegyensúlyozott a csoportunk, szerintem a favorizált görögök mögött mi, a bosnyákok, a lettek és a litvánok csatáznak majd a pótselejtezőt jelentő második helyért. Ezért minden egyes meccsnek nagy jelentősége lesz.

 

Evezzünk más vizekre. Elégedett az Európa Liga- sorsolással?

Nincs okunk a panaszra, az Eindhoven, a Dnyipro Dnyipropetrovszk és az AIK Stockholm csapata verhető ellenfél, s nagy esélyünk van a továbbjutásra.

 

Kiválóan kezdte a bajnokságot a Napoli, pedig a nyáron két kulcsember, Lavezzi és Gargano (Hamšík sógora -a szerk. megj.) is távozott.

Nem könnyű őket pótolni, ám tehetséges futballisták érkeztek, akik gyorsan beilleszkedtek, és hamarosan meghatározó játékosokká válhatnak. Ez is közrejátszott abban, hogy simán, 3:0-ra nyertünk a palermói nyitányon, odahaza a Fiorentinával szemben viszont nehezebb dolgunk volt, de nagy csata után 2:1-re győztünk.

Az olasz lapok szerint tipikus kakastaréjos frizurájának is köszönheti a Fiorentina elleni fejesgólját. Igaz ez?

Részben igen. De a hajamon kívül a fejem búbjával is hozzáértem a labdához…

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?