Újabb veretlen csapatot hív ki a DAC a Niké Ligában

dac

Vasárnap 18 órakor az idei szezonban még veretlen zsolnai labdarúgócsapat lesz a DAC ellenfele a MOL Arénában.

A DAC legutóbb a mezőny- és helyzetfölénye ellenére nem tudta legyőzni a nagyszombati Spartakot a kerületi rangadón, így hatpontosra nőtt a hátránya a második helyezett zsolnaiak mögött a tabellán.

Vasárnap épp a sosonok látogatnak a MOL Arénába, tehát a dunaszerdahelyiek az első, sikertelen próbálkozás után egy másik Niké ligás csapat veretlenségét is megpróbálhatják elvenni. Nehéz megmondani, hogy a sokkalta „focizósabbˮ zsolnaiak ellen könnyebb dolga lesz-e a DAC-nak, a közelmúltbeli párharcok mindenesetre élvezetesebb játékot ígérnek, mint amit a kerületi derbin láthattunk.

A DAC-cal kapcsolatos legizgalmasabb hír a héten az volt, hogy Francesco Calzona, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya nagy meglepetésre meghívót küldött Christián Hercnek, a sárga-kékek középpályásának. Herc ugyan az elmúlt négy bajnokin háromszor csak csereként állt be, és az előző szezon végén összehasonlíthatatlanul jobb formában volt, de könnyen lehet, hogy a még Grasshoppers-játékosként gyűjtött három válogatottszereplése mellé most esélye lesz egy negyediket is szerezni. Calzona egyúttal készenlétbe helyezte Matej Trusát, aki a tartalékok közé került.

„Nagyon jól járatják a labdát, jól támadnak. Jól felkészülünk belőlük, tudjuk az erősségeiket és a gyengeségeiket – fogalmazott Vitális Milán, a DAC magyar középpályása a klub Hazai pályán című hétközi műsorában. – A zsolnai mindig is jó csapat volt, nem véletlenül vannak ott folyamatosan a dobogón, vagy a közelében. Nemrég játszottam az U21-es válogatottban a szlovákok ellen, ahol sok zsolnai volt, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy erősebbek nálunk. Le tudjuk győzni őket csapatkéntˮ – jelentette ki.

A műsorban egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy a DAC a MOL Aréna megnyitása óta játszott 15 meccsen még nem kapott ki hazai pályán a zsolnaiaktól. A két csapat legutóbbi összecsapására a múlt szezon utolsó fordulójában került sor Trencsénben, ahol a dunaszerdahelyiek egy izgalmas és jó színvonalú mérkőzésen verték a sosonokat, amivel elütötték őket a nemzetközi kupaporondtól, saját maguknak viszont bebiztosították a bajnoki ezüst-érmet. Azon a mérkőzésen Trusa triplázni tudott.

A zsolnaiak valamelyest változtattak eddigi csapatépítési szokásaikon, hiszen a nyáron hazacsábították a 28 éves Miroslav Káčert a DAC-tól, a múlt héten pedig másfél évtizednyi németországi légióskodás után a veterán Peter Pekarík is visszatért a klubhoz.

A DAC-hoz hasonlóan a sosonok keretébe is érkezett egy nagyon meglepő válogatottmeghívó, Calzona ugyanis kinézte magának a mindössze 19 éves Timotej Hranicát, aki idén eddig négy bajnokin volt kezdő. A csapatból egyébként Pekarík és Dávid Ďuriš is meghívót kapott az októberi meccsekre.

Michal Ščasný vezetőedzővel idén remek rajtott vettek a sárga-zöldek a Niké Ligában, akik az első három forduló során ugyan kétszer döntetleneztek idegenben, azóta viszont százszázalékos mérleggel rendelkeznek, és a tartalékos Slovan otthonában emlékezetes, 5:0-s győzelmet arattak. A csapatnak idén húzóemberei a széleken játszó Kaprálik és Ďuriš. Ők tavaly a lengyel élvonalbeli Górnik Zabrze, illetve a Serie B-ben szereplő Ascoli csapatában szerepeltek kölcsönben, de Kaprálikot nem tudta, Ďurišt pedig nem akarta végleg megvásárolni a klubja.

A találkozó játékvezetője Boris Marhefka lesz, a mérkőzés a Voyón élőben lesz követhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?