Auf Wiedersehen, Xisco Munoz? Hatalmas pofont kapott a DAC a zsolnaiaktól

dac

A DAC labdarúgócsapata 3:0-s vereséget szenvedett hazai pályán a zsolnaiaktól a Niké Liga 10. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.

A múlt fordulóban a DAC nem tudta legyőzni a nagyszombatiakat a kerületi rangadón, amely állandó dunaszerdahelyi mezőnyfölényt, de gyenge színvonalú 0:0-t hozott. Vasárnap este a Niké Liga másik veretlen csapata, a remek szezont futó zsolnaiak érkeztek a MOL Arénába.

A dunaszerdahelyieket érzékeny veszteség érte a mérkőzés előtt, Redzic Damir ugyanis ágyéksérülés miatt kidőlt. Mellette a hosszabb ideje harcképtelen Dimun sem volt bevethető.

A zsolnaiak Hubočan, Pekarík és az épp DAC-tól hazatérő Káčer személyében három veteránnal, és nyolc fiatalabb játékossal (köztük a dunaszerdahelyi nevelésű Bari Krisztián és a szlovák válogattottba meghívott Dávid Ďurišsal) rohamozott.

Az első percekben a zsolnaiaknál volt többet a labda, és a 8. percben egy villámgyors ellentámadásból meg is szerezték a vezetést a vendégek: Vitális labdavesztése után Sauer hozta ziccerbe a berobbanó Kaprálikot, aki nem hibázott – 0:1.

A vendégek nyeregben maradtak és a 17. percben megmutatták, hogy nemcsak a gyors támadásokat gyakorolták be, hanem a rögzített szituációkat is: Káčer szögletére remek ütemben (és nem mellesleg teljesen őrizetlenül) érkezett az ötös vonalára Minárik és könnyedén a hálóba bólintott – 0:2.

A sosonok gyorsabb, ötletesebb és erőszakosabb csapat benyomását keltették, megérdemelten kerültek kétgólos előnybe. A dunaszerdahelyieknek először az első félóra végén volt egy aktívabb fázisa, de helyzetig sem jutott a hazai csapat a túlzott görcsössége miatt. A szurkolók a 43. percben kezdtek rá a „K*rva gyenge” rigmusra, miután többször is csak esetleges és pontatlan beadással próbáltak helyzetbe kerülni kedvenceik.

A DAC-játékosok meglepetésre már tíz perc után kifutottak a pályára a második félidőre, és ami talán még meglepőbb: változatlan összeállításban.

A második félidőből úgy telt el az első tíz perc, hogy alig játszottak a csapatok, mert Káčert, Pekaríkot és Barit is ápolni kellett. Görcsös DAC, egyszerűen játszó vendégek – a képlet nem változott a 60. perc után sem, Ďuriš egy gyors kontra végén alaposan megtornáztatta Popovicsot, amire a hazai B-közép feltette a nem is annyira költői „Mi a f*sz van?” kérdést.

A zsolnaiak válaszul belőtték harmadik góljukat is: a 68. percben Ďuriš futott be a dunaszerdahelyi védők mögé és Popoviccsal szemben már nem volt nehéz dolga – 0:3.

A gólt megtapsolták a hazai szurkolók is, és most már nem csak rigmusokkal jelezték, hogy elpártoltak csapatuktól: ironikusan megtapsoltak minden egyes hátrapasszt, amit játékosaik csináltak. A 83. percben Vitális ígéretes lövésére sem jött tiszta szívből a taps.

Bár a játékvezető nyugodt szívvel hosszabbíthatott volna tíz percet is, talán ő sem akarta túl sokáig nézni a hazai csapat szenvedését, mert csak négy plusz perc mellett döntött. A szurkolók a meccs végén az Auf wiedersehn, Xisco Munoz! és a Világi, nyisd ki a szemed rigmusról sem feledkeztek meg, az eredmény pedig jó eséllyel alá is írta a spanyol vezetőedző halálos ítéletét Dunaszerdahelyen.

A DAC a válogatottszünet után, október 19-én Rózsahegyen folytatja bajnoki szereplését.

Galéria
Jegyzőkönyv

DAC–Žilina 0:3 (0:2)

Gólszerzők: Kaprálik (9.), Minárik (17.), Ďuriš (70.)

Játékvezető: Marhefka, 4652 néző

Sárga lap: Mendez, Brunetti, ill. Ndjeungoue, Kopásek

DAC: Popovics–Csinger, Kacsaraba, Brunetti, Mendez (68. Yapi)–Vitális, Bajo, Herc (68. Bősze)–Ramadan (71. Bernát), Trusa, Andzouana

ŽILINA: Belko–Minárik, Hubočan, Ndjeungoue–Pekarík, Káčer (50. Gidi) , Sauer, Bari (71. Kopásek)–Kaprálik (85. Alijagics), Ilko (70. Bile), Ďuriš (85. Hranica)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?