Nedvědről mondták...

Európa új futballkirályát ünnepli, legalábbis ez derül ki a kommentárokból, amelyek Pavel Nedvěd dicsősségét zengik.

Európa új futballkirályát ünnepli, legalábbis ez derül ki a kommentárokból, amelyek Pavel Nedvěd dicsősségét zengik. A France Football Aranylabdáját elnyerő cseh középpályás karrierje legjelentősebb egyéni díját kapta meg (az eddigi csúcsot a hazájában elnyert év sportolója cím jelentette), szinte egybehangzó vélemények szerint megérdemelten.

Hazájában már-már nemzeti hősként kezelik, a sportvezetők egyként ünneplik a második cseh aranylabdást. „Bárhol játszott, kiemelkedett a csapatából” – jelentette ki Milan Jirásek, a Cseh Olimpiai Bizottság elnöke. ĺme néhány további vélemény a kiváló futballistáról.

Zinedine Zidane, akinek a helyét Nedvěd a Juventus után immár az európai futballtrónon is át tudta venni: „Amikor elhagytam a Juventust, a helyemre lépett és csodálatos munkát végez. Boldog vagyok a sikere láttán, nagyon jó ember, nagyon jó játékos. Eredményei önmagukért beszélnek”.

Az olasz Gazetta dello Sport így látja az újdonsült aranylabdást: „Nedvěd sztár, de nem akar sztár lenni. Hihetetlenül szerény, befelé forduló, nem viselkedik szupersztárként, holott megtehetné. Teljesen normálisan viselkedik. Az egyetlen kivétel, hogy már-már megszállottként gyűjti a méregdrága órákat.”

A Juventus ügyvezető igazgatója, Antonio Giraudo véleménye: „Mindannyian büszkék vagyunk Nedvědre. Olyan ember megérdemelt díja ez, aki a magabiztosság és a sportszerűség mintaképe. A pályán és a pályán kívül is igazi bajnok”.

Jozef Chovanec, a cseh válogatott volt edzője: „A középpályások minden posztján használható. Intelligenciájának köszönhetően szinte kimeríthetetlenek az ötletei, óriási területen mozog, igyekezete szinte emberfeletti. Hálószaggató gólokat lő, váratlanok a gólpasszai. A világon kevés futballista képes olyan iramban végigjátszani meccseket, mint Nedvěd”. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?