Nagyszombati bravúr Bécsben, otthon kapott ki a Videoton

A nagyszombati Spartak Bécsben 1:0-ra legyőzte az Austriát, míg a Videoton odahaza szenvedett egygólos vereséget a dán Midtjyllandtól a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. körének első mérkőzésén.Taktikusan és nagy odaadással futballoztak a nagyszombatiak az esélyesebb Austria otthonában.

A nagyszombati Spartak Bécsben 1:0-ra legyőzte az Austriát, míg a Videoton odahaza szenvedett egygólos vereséget a dán Midtjyllandtól a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. körének első mérkőzésén.

Taktikusan és nagy odaadással futballoztak a nagyszombatiak az esélyesebb Austria otthonában. Hiába játszottak fölényben a vendéglátók, nem tudtak betalálni a remekül védő Jakubech kapujába. A meccs egyetlen gólja röviddel a szünet után született: Schranz beadását követően a kameruni Tambe a hazaiak hálójába lőtt.

„Nagyon örülök a győzelemnek. Védenceim mindent kiadtak magukból, és ennek meg is lett az eredménye. Több helyzete volt az Austriának, ám elpuskázta őket – értékelte az összecsapást Miroslav Karhan vezetőedző a Spartak honlapjának. – Még nincs mit ünnepelnünk, mert csak a párharc félidejében vagyunk. Nagyon nehéz visszavágó vár ránk, ám bízom benne, hogy szurkolóink segítségével odahaza kivívjuk a továbbjutást.”

Kétezer-ötszáz drukker kísérte el a nagyszombatiakat, a többségükkel nem volt gond, de akadtak kivételek. Néhányan az osztrák fővárosban randalíroztak, majd a stadionban leszakították a védőhálót.

A Videoton 1:0-s vereséget szenvedett Felcsúton a Midtjyllandtól, a dánok találatát a cseh Filip Novák szerezte.

„Egy hibából kaptuk a gólt, a center megnyerte a fejpárbajt, mi pedig későn zártunk be mögé, ezekre oda kell figyelnünk – mondta a lefújás után Lang Ádám. – Viszont a mezőnyben jól játszottunk. Szeretnénk megfordítani a párharcot és kivívni a továbbjutást.”

„Jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Balszerencsések voltunk, hogy elveszítettük a találkozót. Sok pozitív dolgot láttam a csapattól a pályán, ezekre építhetünk a folytatásban – olvasható Henning Berg szakvezető nyilatkozata a Videoton weboldalán. – A visszavágón az említett lehetőségeket hatékonyabban ki kell használnunk, valamint a támadó harmadban jobb döntéseket kell hoznunk, talán ezek lesznek a legfontosabb dolgok, amelyekben fejlődnünk kell. Ma egy olyan erősségű csapattal találkoztunk, amilyennel eddig még nem. Jó tapasztalat volt ez számunkra. Egy hét múlva 1:0-ra nyerünk és tizenegyesekkel továbbjutunk.” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?