Nagyék utolsó esélye a franciák ellen

hoki-vb 2019
Kassa |

Három vereség után ma (16.15) mindenképpen le kell győznie Franciaországot a szlovák jégkorong-válogatottnak, ha életben akarja tartani vb-negyeddöntős álmait.

 

A franciák eddig egy pontot szereztek a dánok elleni 5:4-es rávezetések utáni vereséggel, az USA-tól (7:1), a németektől (3:1) és a kanadaiaktól (5:2) simán kikaptak. Legnagyobb sztárjaik (Roussel, Bellemare, Da Costa, Auvitu) nélkül nem várható tőlük kiugró eredmény. A szlovákoktól tavaly 3:1-es vereséget szenvedtek világbajnokságon, és az összmérlegük sem kedvező ellenük: hat siker és három döntetlen mellett 23-szor legyőzték őket a szlovákok.

Craig Ramsay szövetségi kapitány ismét Patrik Rybárt jelölte a kapuba, aki a Kanada elleni, meccs közbeni lecserélését követően csak a kispadról nézte a németek elleni találkozót. A kanadai szakember Libor Hudáčeket az első sorba, Tatar és Pánik mellé rakta át, Michal Krištof helyére. A kisebb sérüléssle bajlódó védő, Christián Jaroš szerepléséről pedig csak közvetlenül a találkozó előtt döntenek.

A szlovákoknak a most már valóban kötelező győzelem mellett a többi meccset is figyelniük kell. A németeket ugyanis már semmiképpen sem előzhetik meg a tabellán,   a negyeddöntőbe jutásukhoz így a finn–kanadai–amerikai hármas valamelyikét kell átugorniuk. Nehéz lesz: például az amerikaiak a hátralevő három mérkőzésükön maximum 4 pontot szerezhetnének, hogy ez megvalósuljon...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?