Sport

472 ezren látták a helyszínen a hoki-vb meccseit

Pozsony | Ha Szlovákia a jövőben újra házigazda szeretne lenni, új jégcsarnokot kell felhúznia.
Orosky Tamás

2019. május 27. 18:45

Anttila (jobbra) volt a finnek hőse a hoki-vb egyenes kieséses szakaszában (TASR-felvétel)

A félmilliós álomhatártól csak kevéssel maradt el a vasárnap zárult jégkorong-világbajnokság látogatottsága. A 64 mérkőzést összesen 472 648 néző látta a helyszínen. „Már a negyeddöntők után túlléptük a nyolc évvel ezelőtti teljes számot, a 406 ezret. A jégcsarnokok kihasználtsága a 90%-ot is meghaladta” – szögezte le a szervezőbizottság tegnapi vb-értékelő sajtótájékoztatóján Michaela Grendelová sajtófőnök.

Kassán, ahol a szlovák válogatott játszotta a mérkőzéseit, 9 meccs volt teltházas, Pozsonyban 19. Hasonló arányt mutatott a két szurkolói zóna látottgatottsága is, keleten közel 80 ezren, a fővárosban majdnem 150 ezren fordultak meg bennük.

„Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy a Ramsay-csapat Kassán játszott. Pozsonyban a csehek, az oroszok, az osztrákok és a lettek dobtak sokat a számokon – jegyezte meg Igor Nemeček, a szervezőbizottság elnöke, hozzátéve, minden közreműködő és érintett dicsérte a vb-t. – Nagyon sok visszajelzést kaptunk, hogy az utóbbi tíz év legjobb világbajnokságát szerveztük meg. A pontos számokkal majd a szövetség június 26-i tisztújító közgyűlésén szolgálhatok, de azt már most le merem szögezni, hogy nyereséges lett a vb.”

Ami szintén biztos, hogy Kassán ez volt az utolsó hokis világverseny, ugyanis a nemzetközi szövetség (IIHF) félhivatalosan már jelezte, nem tudják elképzelni házigazdaként a tízezernél alacsonyabb befogadóképességű jégcsarnokokat. Martin Kohút, a Szlovák Jégkorongszövetség elnöke már felvetette egy új, nagyjából 15 ezres stadion felépítésének szükségességét, valahol Besztercebánya és Zólyom térségében. Ezt Nemeček is elképzelhetőnek tartja.

"A trend most a közös rendezés. Az IIHF szerint Prága és Pozsony ideális vb-t szervezhetne, de tekintettel arra, hogy Csehország 2024-ben lesz házigazda, ez még odébb van” – tette hozzá Nemeček. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

A Híd nem akar populista témákat előhúzni a kampányban

Csak a legerősebb hazai tejtermelők maradtak talpon

Köztesnövényeit is elhozta a KWS

Magabiztos komáromi győzelem a somorjaiak elleni rangadón

Véget ért a Gombaszögi Nyári Tábor

Legfrissebb galériák
Olvasta már?