Nagyabonyi elsőség – büntetőkkel

Megismétlődött a tavalyi forgatókönyv, a jányoki kollektíva ezúttal is büntetőkkel maradt alul a döntőben.Nyárasd/Nagyabony/Jányok. Egy évvel ezelőtt a nagyszarvaiak, idén a nagyabonyiak végeztek az élen az idősebb diákok immár huszonhatodik teremtornáján.

Megismétlődött a tavalyi forgatókönyv, a jányoki kollektíva ezúttal is büntetőkkel maradt alul a döntőben.

Nyárasd/Nagyabony/Jányok. Egy évvel ezelőtt a nagyszarvaiak, idén a nagyabonyiak végeztek az élen az idősebb diákok immár huszonhatodik teremtornáján. A nyárasdi sportcsarnokban nyolc csallóközi klub focistapalántái csatáztak a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért, a különdíjakért.

A csoportmérkőzések során a későbbi győztes, valamint a jányokiak vitték a prímet, rajtuk kívül a nyárasdiakat sem voltak képesek két vállra fektetni az ellenfelek. A bakaiak, az illésházaiak és a diósförgepatonyiak viszont gólképtelenek voltak. „Elsősorban a küzdelem dominál. A kapusposztot leszámítva hiányoznak a kimagasló egyéniségek. Nem is olyan egyszerű feladat megtalálni a rendezvény legjobb mezőnyjátékosát” – elmélkedett a párharcokat figyelve Gaál Tamás, a területi szövetség ifjúsági szakbizottságának elnöke.

A döntőben a legapróbb részletekre is odafigyeltek a játékosok. A hajrában ugyan emberhátrányba kerültek a jányokiak, a nagyabonyiak azonban előnyükből képtelenek voltak hasznot húzni. A párharc rendes játékidőben gól nélküli döntetlennel ért véget. A büntetők első köre sem hozott döntést, a másodikban a jányokiak kihagyták, a nagyabonyiak viszont értékesítették a hétméterest, ezzel ők kerültek győztesként a krónikába.

A nagyabonyiak megérdemelten végeztek az élen. Elsőségüket hatványozza, hogy hálóőrük, s egyben a rendezvény legjobb kapusa, Kardos Nicolas négy meccsen rendes játékidőben egyszer sem kapott gólt.

„Mondhatni felkészülés, ráhangolás nélkül érkeztünk, ennek ellenére győztesként távozunk a tornáról. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt januárban csupán kétszer gyakoroltunk. Ennek ellenére védenceim meglepően jó teljesítményt nyújtottak, mindent beleadtak. A büntetőknél remekül összpontosítottak. Dicséretet érdemelnek” – értékelte a gondjaira bízott kollektíva diadalát a sikerkovács Jávorka Attila.

„Igazából csak egy ütőképes cseresorunk volt, a torna végére már elfáradtunk. A második hely miatt sem szomorkodunk. Még két esélyünk lesz a tornagyőzelemre, ugyanis a fiatalabb diákok és a kezdők mezőnyében is csatasorba állunk” – summázta a jányoki futballklubot képviselő nagymagyari roma focistapalánták helytállását edzőjük, Lakatos Antal.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?