Nagy árat fizettek azért, hogy nem figyeltek Šestákra

Ismét a negyeddöntő jelentette a végállomást a DAC számára a labdarúgó Slovnaft Cupban: de míg tavaly a Fortuna Liga egyik legjobb csapatának számító zsolnaiak, idén a másodosztályú poprádiak búcsúztatták a sárga-kékeket.

Ismét a negyeddöntő jelentette a végállomást a DAC számára a labdarúgó Slovnaft Cupban: de míg tavaly a Fortuna Liga egyik legjobb csapatának számító zsolnaiak, idén a másodosztályú poprádiak búcsúztatták a sárga-kékeket. Ráadásul hazai pályán.

Vissza a való világba

„Nagyon csalódott vagyok, és néhány játékosom teljesítménye is csalódást keltő volt. A rózsahegyiek elleni meccs után figyelmeztettem a csapatomat, térjenek vissza a való világba, ne álmodozzanak, hogy ebben a stadionban örökre veretlenek maradnak. Számunkra a futball nem játék, ez a munkánk, komolyan kell venni. Ehhez képest a Ružomberok ellen és most is egy rögzített helyzet után kaptunk gólt, ez nemhogy nem jó, ez több mint rossz!” – fogalmazott az 1:0-s poprádi sikert hozó mérkőzés után László Csaba, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője.

Mindenki ismeri a kupaküzdelmek logikáját: ahol a továbbjutás egy meccsen dől el, ott bármi megtörténhet, az alacsonyabb osztályú csapatok is képesek felszívni magukat az élvonalbeliek ellen, hát még ha olyan pluszmotivációjuk is van, mint idén a poprádiaknak, hiszen a döntő éppen az ő stadionjukban lesz. A dunaszerdahelyiek azonban mintha ezt elfelejtették volna, s ami számukra még fájóbb, Stanislav Šestákra sem figyeltek eléggé.

Šesták fejel, gól

A 66-szoros válogatott támadó a valaha volt egyik legintelligensebb szlovák csatár, és bár a Ferencvárossal való szerződésbontása után négy hónapig nem futballozott, számítani lehetett rá, hogy a poprádi csapatban meghatározó ember lesz. Rögtön az első tétmeccsén (klubszínekben csaknem tíz év után játszott újra Szlovákiában!) győztes gólt szerzett, Poliaček szöglete után fejelt a hálóba. Fel sem kellett igazán ugrania, mert senki sem fogta – nehéz felfogni, hogy egy rögzített helyzetnél pont az ellenfél sztárjátékosáról feledkeznek meg a védők.

„Nemcsak Šestákra készültünk, hanem az egész poprádi csapatra. Tudjuk, hogy Šesták mekkora játékos, mégis hagytuk fejelni. Nagyon csalódottak vagyunk, rúgott gól nélkül nem lehet nyerni” – nyilatkozta Erik Pačinda, akinek két óriási helyzete is volt a végjátékban: előbb Davis beadása után fejjel a kapufát találta el, aztán pedig a hosszabbításban oldalról lőtt, de a poprádi vészkapus védett.

Őrült meccs

Akkorra ugyanis már mindkét csapat tíz emberrel játszott – a DAC-ból a 60. percben állították ki a nyolc perccel korábban beállt Kontár Zoltánt, a poprádiak pedig a ráadásban fogyatkoztak meg, amikor Malec kapus másodszor is sárgát kapott időhúzásért. Mivel a vendégek már minden cserelehetőségüket kihasználták, Erik Šuľa állt be a kapuba, és Pačinda ziccerét ki is védte. „Az én kesztyűm volt rajta!” – lelkendezett Ján Malec, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott, több nagy helyzetet is védett, az őrületbe kergette a dunaszerdahelyi játékosokat és nézőket. Azokat a nézőket, akiket egyébként jól ismer, mert 2013 első fél évét a sárga-kékeknél töltötte, és öt II. ligás bajnokin játszott is. „Ez életem egyik legőrültebb meccse. Az előző fordulóban Eperjesen is nagyon nehéz dolgom volt, és most sem volt ez másképp” – mondta a 32 éves kapus.

Újdonsült kollégája, Erik Šuľa is kitett magáért. „Nem szoktam védeni, bár fiatalkoromban néha beálltam a kapuba. Azért esett rám a választás, mert a pályán lévők közül én voltam az egyik legmagasabb. Pačinda helyzeténél eléggé kint álltam a kapuból, de zárni tudtam a szöget” – írta le a meccs egyik kulcspillanatát a poprádi védő.

„A DAC végig jól játszott”

Stanislav Šesták a rá olyannyira jellemző szerény mosollyal állt a sajtó képviselői elé a lefújás után. „Reménykedtem, hogy a mérkőzésnek számunkra lesz happy endje. Tudtam, hogy egyszer a dunaszerdahelyi szériának is meg kell szakadnia, és bíztam benne, hogy éppen mi tudunk nyerni a DAC Arénában” – nyilatkozta a csatár, aki hosszú pályafutása során megjárta a Bochumot, futballozott az Ankaragücüben és a Bursasporban, legutóbb pedig a Ferencvárosban szerepelt. Poprádon remekül érzi magát, saját bevallása szerint nagyon jól szórakozik azon, hogy az öltözőben mindenki a kelet-szlovákiai nyelvjárásban beszél. „Nagyon örültem a gyors gólnak, mert azt gondoltam, az idő előrehaladtával egyre idegesebbek lesznek a dunaszerdahelyiek. Ez végül nem így lett, a DAC végig nagyon jól játszott, volt rengeteg helyzete, de ez volt az a nap, amikor nem tudtak gólt lőni. Boldogok vagyunk, hogy bejutottunk az elődöntőbe” – tette hozzá Šesták, aki azt is kiemelte, örül neki, hogy a játékvezető egált fújt.

Ezzel a dunaszerdahelyiek nem értenének egyet, többször kezezést reklamáltak, a második félidőben egy lerántásgyanús eset is volt a vendégek tizenhatosában.

Nyerni is tudni kell

László Csaba egy szót sem szólt a bíróról a meccs utáni értékelésében – a sajtótájékoztatón azonban nem ült le egy asztalhoz a vendégeket irányító František Šturmával. A két edző így külön-külön értékelte a találkozót. „Nem mondhatom meg, miket mutogatott nekem Šturma néhány perccel a lefújás előtt, mert ahhoz ki kellene tenni a 18-as karikát, és nem is akarok olyan mélyre süllyedni – mondta a székely szakvezető. – Nemcsak veszíteni, nyerni is tudni kell, embernek kell maradni mindenféle szituációban.”

A poprádiak az elődöntőben a szakolcaiakkal találkoznak, a DAC-nak pedig marad a bajnokság, de ott is nehéz sorozat vár a sárga-kékekre: a zsolnaiakat, a nagyszombatiakat, majd a Slovant fogadják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?