Nadal ötvenedik győzelme

Melbourne. Rafael Nadal visszavágott a kanadai Milos Raonicnak a brisbane-i negyeddöntőben három hete elszenvedett vereségért, és 6:4, 7:6, 6:4-es győzelme után bejutott az Australian Open elődöntőjébe.

Melbourne. Rafael Nadal visszavágott a kanadai Milos Raonicnak a brisbane-i negyeddöntőben három hete elszenvedett vereségért, és 6:4, 7:6, 6:4-es győzelme után bejutott az Australian Open elődöntőjébe. A 14-szeres Grand Slam-bajnok spanyol teniszező – aki tavaly már a nyitókörben kiesett – 50/10-re javította meccsmérlegét Melbourne-ben, ahol 2009-ben győzött. Legutóbb 2014-ben vívott GS-elődöntőt a Roland Garroson. „Azokban az időkben is sok kétség gyötört, amikor a legjobban ment a játék, elképzelhetik, mit éltem át akkor, mikor egészségi problémáim voltak. Nagyszerű karrier van mögöttem, sok nehéz pillanattal, ami még inkább elősegíti, hogy igazán örüljek a mostani sikereknek” – nyilatkozta Nadal.

Ellenfele az elődöntőben a brisbane-i bajnok bolgár Grigor Dimitrov lesz, aki a belga David Goffint verte 6:3, 6:2, 6:4-re, és 2014-es wimbledoni menetelése után bejutott második GS-elődöntőjébe.

A nőknél a hatszoros győztes Serena Williams könnyedén verte a brit Johanna Kontát (6:2, 6:3). A 35 éves amerikai sztár sorozatban 10. Grand Slam-elődöntőjére készülhet. Williams a 34 éves Mirjana Lucic-Baronival találkozik, akivel legutóbb 1998-ban csapott össze. „Emlékszem arra a wimbledoni tornára, a centerpályára. És a győzelmemre... Azóta nagyon sok mindenen keresztülmentünk, de még mindig itt vagyunk, ami figyelemreméltó sztori” – jegyezte meg Serena.

Lucic-Baroni eddigi egyetlen GS-elődöntőjét 1999-ben vívta Wimbledonban, Steffi Graf ellen. Akkor a német legenda később elbukta a finálét Lindsay Davenporttal szemben, és nem szerezte meg 23. GS-trófeáját – amelyre most Serena is hajt.

A világranglistán 79. Lucic-Baroni és a három hete Brisbane-ben tornagyőztes cseh Karolína Plíšková egyébként összesen 14-szer vesztette el adogatását a fordulatos negyeddöntőben, melyet végül 6:4, 3:6, 6:4-re nyert a horvát teniszező. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?