Nadal kikapott az outsidertől

<p>Kiesett az angol nyílt teniszbajnokság negyedik fordulójában a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal, aki a világranglista 144. helyén álló ausztrál Nick Kyrgiostól szenvedett 7:6, 5:7, 7:6, 6:3-as vereséget.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Rafael Nadal – ahogy a wimbledoni torna első három körében – a nyolcaddöntőben is szetthátrányba került az ausztrál Nick Kyrgios ellen. A második játszmát viszont megnyerte, s a harmadikban is volt szettlabdája – de Kyrgios aztán ismét belelendült, s mivel Nadalnak a továbbiakban esélye sem volt elvenni 19 éves ellenfele adogatását, 7:6, 5:7, 7:6, 6:3-ra elvesztette a meccset a világelső.

„Megyek a mallorcai tengerpartra – kommentálta az eredményt Nadal. – Gratulálok Nicknek. Voltak lehetőségeim, de végig nem tudtam mit kezdeni az adogatásával. Így is elégedett vagyok a Wimbledonban nyújtott teljesítményemmel, mert nehéz volt a sorsolásom.”

Kyrgios szabadkártyával indulhatott a tornán, és a világranglistán csak a 144. helyen jegyzik. Már a második fordulóban felfigyelt rá a teniszvilág, amikor a francia Richard Gasquet ellen 9 meccslabdát is hárított, most pedig a Roland Garros friss bajnokát győzte le. „Még fel sem fogtam a dolgot. Extázisban játszottam. Mindennél jobban szeretem Wimbledont” – örömködött Kyrgios, akinek apja görög, anyja pedig malajziai származású.

Grand Slam-tornán legutóbb 1992-ben esett meg, hogy a top 100-on kívüli teniszező legyőzte az aktuális világelsőt – akkor is Wimbledon volt a helyszín, és az orosz Andrej Olhovszkij (193.) mutatta be a bravúrt az amerikai Jim Courier ellen.

A 11. helyen kiemelt, bolgár Grigor Dimitrov teljesítménye is elismerésre méltó, nagyon sima három szettben (6:1, 7:6, 6:2) verte a címvédő brit Andy Murrayt, és pályafutása első GS-elődöntőjére készülhet. „Teljesült az álmom. Andynek nem volt jó napja, de nekem igen” – nyilatkozta Dimitrov.

A női egyes küzdelmei idén a csehekről szólnak Wimbledonban: a legjobb tizenhat közé négyen jutottak be, és a sorsolásnak (is) köszönhetően biztosan lesz cseh teniszező a fináléban, Lucie Šafářová és Petra Kvitová ugyanis egymás ellen lép pályára a mai elődöntőben. Előbbi még szettet sem vesztett eddig a tornán, és pályafutása során először került be a legjobb négy közé GS-tornán, míg Kvitová 2011-ben már győzött Londonban.

A másik női elődöntőben a román Simona Halep és a kanadai Eugenie Bouchard találkozik. (SITA, idnes)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?