Múčik Zsolt szórja a gólokat

Rimaszombat |

<p>A rimaszombati MŠK magabiztosan vezeti az idősebb diákok harmadik ligájának D csoportját. A remek eredményben oroszlánrésze van Múčik Zsoltnak, aki eddig több mint 50 góllal járult hozzá a sikerhez.</p>

Egy jó csatárnak ma igazán komoly értéke van a futballpiacon, s Múčik szinte futószalagon lövi a gólokat. A 14 éves támadó már 56 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját, s főleg tavasszal találta meg a góllövő cipőjét. „Szeretnék legalább 60 gólig eljutni” – mondja az önbizalomtól duzzadó fiatalember, aki a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskola diákja, döntő szerepe van abban, hogy a csapat a táblázat élén áll, s már bebiztosította a II. ligás szereplést. „Nem szoktam a góljaimat ünnepelni” – válaszolja a kérdésemre. „Azért játszom a csatárposzton, hogy gólokat lőjek. Arról már nem is beszélve, hogy remek segítőim vannak, nélkülük nem sokra mennék a pályán. Természetesen nincs nagyobb öröm a saját gólnál, de ha már túl sok van belőle egy meccsen, akkor lehetőséget adok a többieknek” – teszi hozzá mosolyogva, aki szerint fő erőssége a gyorsaságban és a fizikai adottságaiban rejlik. De őszintén beszél arról is, hogy a kapusok réme, hogy technikailag, például a labdaátvételben vagy a labdatartásban még van mit fejlődnie.

Az ifik között is gyűjti a tapasztalatokat

Múčik Zsolt nemcsak a diákok között mutatta meg oroszlánkörmeit, hanem besegít az ifiknél is, ahol szintén nem takarékoskodik a góllövéssel. „Az itt szerzett góljaim sokkal többet érnek számomra, hisz az ellenfelek állóképessége és felkészültsége is jóval nagyobb, de mivel nagyon szeretném, ha a diákcsapat felsőbb osztályba jutna, ezért az ott szerzett góljaim az értékesebbek” – tesz különbséget a két bajnokság között.

Elismerően nyilatkozik védencéről edzője, Milan Špaček is, aki szerint Zsolt az MŠK egyik legnagyobb tehetsége, aki gyors és erős játékos, technikailag is remek képességei vannak, bár taktikailag és fejben még van mit javulnia, hogy odaérjen a legjobbak közé.

Megállta helyét az első ligában is

Múčik a rimaszombati ŠK Tempus színeiben tavaly bemutatkozott a diákok I. ligájában is, ahol szintén nem takarékoskodott a gólokkal. „Húsz gólt lőttem, mindössze kettővel kevesebbet, mint a bajnokság gólkirálya” – mondja Múčik, aki az utolsó fordulóban előzött a dobogón, felkerülve a második helyre.

A remek eredmény láttán Zsoltnak komoly kérői is voltak, mind Szlovákiából, mind Magyarországról akadtak érdeklődők, de az alapiskola utolsó osztályát látogató tehetséges fiatalember nem akarta még elhagyni a szülővárosát.

Példaképének a Real Madrid sztárját, a portugál Christiano Ronaldót tartja, mint mondja, az ilyen típusú játékosok imponálnak a számára. Hogy hol folytatja az idény végeztével? „Még nem tudom, hogy Rimaszombatban maradok-e, vagy elfogadom a Szlovákiából, illetve Magyarországról érkező valamelyik ajánlatot” – zárja beszélgetésünket Múčik, aki nem titkolja, hogy szívesen kipróbálná magát a Corgoň Ligában is.

Július Geľo

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?