Mit hoznak a szegedi futamok?

Komárom/Szeged. Minden idők legnagyobb Világ Kupa-mezőnye indul a dél-magyarországi város közelében fekvő Maty-éri pályán mától vasárnapig tartó síkvízi kajak-kenuviadalon. Összesen 47 ország jelezte részvételét, köztük lesz húsz szlovákiai versenyző is.

Komárom/Szeged. Minden idők legnagyobb Világ Kupa-mezőnye indul a dél-magyarországi város közelében fekvő Maty-éri pályán mától vasárnapig tartó síkvízi kajak-kenuviadalon. Összesen 47 ország jelezte részvételét, köztük lesz húsz szlovákiai versenyző is. Szeged felé tartva kaptam tegnap telefonvégre Soós Tibort, a címvédő világbajnok komáromi kajak négyes mesterét. „Három sikeres edzés után versenyen idén először ül össze a négy tanítványom. Ezren és ötszázon is rajtolnak, hogy felmérjék, hol tartanak a világ élmezőnyével folyó csatározásban” – árulja el a mindig vidám edző. Ezen kívül még a duisburgi VK-n nyílhat erre lehetősége a világbajnok egységnek, de esetleges indulásukról még nem döntöttek a fiúk.

Nem változik a hajóban az ülésrend: a vezérevezős Riszdorfer Richárd mögött bátyja, Mihály, majd Vlček Erik és Juraj Bača foglal helyet. Az idény első, belgiumi VK-versenyét kihagyták a komáromiak. „Tavaly kipróbálták, de nagyon hideg volt. Ráadásul az idén a szokottnál később, csak szeptember közepén lesz a világbajnokság, így nem siettettük a versenyzés kezdetét” – indokol Soós Tibor.

Komoly, hosszadalmas felkészülés van a világverő hajó legénysége mögött: öt hetet töltöttek az amerikai San Diegóban, tíz napot Dunavarsányban, majd az olaszországi Sabaudiában és a közeli Paton folytatódott a munka. „Örömmel újságolhatom, hogy védenceim mindvégig egészségesek voltak, s ennek megfelelően el is végezhették a megbeszélt edzésadagokat. A idei első, pöstyéni válogatóversenyen mindegyikük egyesben és párosban indult. Ötszázon Riszdorfer Misi győzött, s a többiek is a nyomában végeztek, a kettesek mezőnyében ugyanezen a távon az első két helyen végeztek. Elégedetten nyugtázhattam: zavarmentes volt a K4-es felkészülése, ami az első egyéni és páros próbatételen is megmutatkozott. Szegeden már együtt bizonyíthatnak a fiúk” – köszönt el a VK-viadal színhelyére tartó edző.

A K4-es tagjain kívül még három komáromi legény lapátol a Maty-éri pályán: Tarr György Ľuboš Nemeccel a K2-esek mindkét távján, a Likér Péter, Győri Tibor kajakegység pedig ezer méteren áll rajthoz. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?