Miroslav Karhan a futballtrónon

Pozsony. Tegnap a pozsonyi Carlton Szállóban ünnepélyes keretek között hirdették ki az idei év legjobb szlovákiai labdarúgóit. A 10. Pravda-ankétot Miroslav Karhan nyerte Vladimír Janočko és Németh Szilárd előtt.

Miroslav Karhan (a labdával) sikeres évet zártSomogyi Tibor felvételeMiroslav Karhan (54 válogatott meccsen egy gólt szerzett) a Wolfsburg csapatkapitánya az eredményhirdetést követően készségesen nyilatkozott.

Két harmadik helyezést követően az élen végeztél. Számítottál a győzelemre?

Az igazat megvallva, abban szinte biztos voltam, hogy az első három között végzek, nos, az azonban kellemes meglepetésnek számít, hogy én nyertem az ankétot. Egyébként csak a díjátadáson tudtam meg, hogy én kaptam a legtöbb voksot. Ez aztán igazi karácsonyi ajándéknak számít.

Ki volt a favoritod?

Vladimír Janočko a bécsi Austriában remek esztendőt zárt, azt hittem, rá szavaz majd a szakemberek többsége.

Miként értékeled az elsőséget?

Egyértelműen pályafutásom legnagyobb sikerének tartom. Nagy elismerésnek számít, hogy az edzők, a vezetők és a tollforgatók szerint én voltam a 2002-es év legjobbja.

Pedig tavasszal, a bécsi mérkőzés után úgy tűnt, kikerülsz a válogatottból.

Nem tetszett, hogy az Ausztria elleni barátságos találkozó után Ladislav Jurkemik edző az öltözőben az egész csapat előtt alaposan lehordott. Ezt kerek perec meg is mondtam neki. Szerencsére, rövidesen tisztáztuk az esetet és visszakerültem a nemzeti együttesbe. Sajnos, az eredmények lényegesen roszszabbak lettek, mint azt a mutatott játék alapján érdemeltük volna. Elég csak az angolok elleni derbire viszszagondolnunk...

Júliustól a Wolfsburg csapatkapitányaként ténykedsz. Hallgatnak rád a társak, elsősorban az egykori csillagra, Effenbergre gondolok.

A játékosok respektálnak, s eddig a rutinos játékmesterrel sem akadt különösebb problémám. Kár, hogy a vártnál gyengébben zártuk az őszi szezont, ugyanis célunk az UEFA Kupa-szereplés kiharcolása.

Hol töltöd majd az ünnepeket?

A fárasztó őszi szezon után Szlovákiában, családi körben töltöm a karácsonyt és a szilvesztert. Aztán január elejétől minden kezdődik elölről.

AZ ANKÉT VÉGEREDMÉNYE

1. Miroslav Karhan (Wolfsburg) 368, 2. Vladimír Janočko (Austria Wien) 314, 3. Németh Szilárd (Middlesbrough) 277, 4. Róbert Vittek (Slovan Bratislava) 236, 5. Peter Dzúrik (Inter Bratislava – Slovan Bratislava) 193, 6. Marek Mintál (Žilina) 133, 7. Igor Bališ (West Bromwich) 132, 8. Igor Demo (Mönchengladbach) 74, 9. Martin Petráš (Jablonec – Sparta) 60, 10. Karol Kisel (Bohemians) 46. Az év felfedezettje Róbert Vittek lett, az évtized labdarúgója pedig Ľubomír Moravčík.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?