Minden szlovák továbbjutott

<p>Melbourne. A tavalyi döntős Dominika Cibulková és Daniela Hantuchová is bejutott a második fordulóba az év első Grand Slam-tenisztornáján.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Már az Autralian Open első fordulójában megizzadt a továbbjutásért a tavalyi finalista Dominika Cibulková. A pozsonyi teniszező Kirsten Flipkensszel találkozott, és másfél szettig nem találta az ellenszert a belga játékára.

„Idegesen kezdtem, az első három játékot nagyon gyorsan elvesztettem, ellenfelem viszont hengerelt. Fontos volt, hogy így is, a 6:3-ra elvesztett első játszma után is megőriztem a hidegvérem és bíztam magamban – nyilatkozta Cibulková, aki a második szett 5:3-as állása után csupán egy játékot engedett át Flipkensnek. – A második játszmától agresszívabb lettem, rákényszerítettem ellenfelemre az akaratomat, a harmadikban pedig már űztem-hajtottam őt.”

A 11. kiemelt szlovák teniszező végül 3:6, 6:3, 6:1-re győzött, és készülhet a kiszámíthatatlan bolgár Cvitana Pironkova elleni második fordulós mérkőzésre. „Sosem lehet tudni, milyen taktikával lép pályára, van, hogy erőből, van, hogy kivárásra játszik, néha pedig a nyeséseket favorizálja. Nekem azt kell folytatnom, amit az első meccsen elkezdtem, rákényszeríteni az agresszív játékot” – mondta Cibulková, akinek rendkívül pozitív, 7:1-es az eddigi Pironkova elleni mérlege.

Jó meccs lesz

Bejutott a második fordulóba Daniela Hantuchová is, aki a kínai Szaj-szaj Csenget győzte le 6:4, 6:4 arányban. „Főleg az első szettben nyújtott teljesítményemmel vagyok nagyon elégedett. Kitűnően mozogtam, agresszív voltam, és az adogatásfogadásaim is bejöttek. Próbáltam a hálóhoz is be-befutni, de a szél kellemetlenül változott. A második játszma már kissé komplikáltabb volt, de nagyon örülök, hogy két szettben tudtam nyerni” – jegyezte meg Hantuchová.

A 31 éves teniszező a következő körben a 24. helyen rangsorolt spanyol Garbine Muguruza-Blanco ellen játszik. „Ő lesz a favorit, nekem nincs mit vesztenem. Ha azt fogom játszani, amin új edzőmmel, Carlos Rodríguezzel dolgoztunk a szezon előtt, jó meccset láthatnak a szurkolók” – tette hozzá Hantuchová.

Hibátlan mérleg

Hantuchová és Cibulková sikere azt jelenti, hogy mind a hat szlovák teniszező bejutott a második fordulóba, amire még nem volt példa az Australian Openen. „Őszintén szólva nem bíztam a százszázalékos mérlegben, mert egyik teniszezőnk sem volt toronymagas esélyese a mérkőzésének” – nyilatkozta Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára.

A bravúr ugyanakkor nem jött össze az egyetlen magyar indulónak. Babos Tímea 6:4, 6:4-re kikapott a 25. helyen kiemelt cseh Barbora Záhlavová-Strýcovától. „Nehezen jutok szóhoz – kezdte értékelését Babos, aki tavaly szintén az első körben búcsúzott Melbourne-ben. – Nem volt könynyű sorsolásom, tisztában voltam ezzel. Az elmúlt hetekben nagyon jól játszott Barbora, ma sem volt másképp. Jól szervált, ez volt a kulcs. Nagy szél fújt, ez az én szervámat nagyon elbizonytalanította. Szomorú vagyok, mert nem játszottam rosszul, egyszerűen nem sikerült.” (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?