Micsoda meccs: 7 gól, 3 tizenegyes, 2 öngól, 1 kiállítás

<p>A Győr megverte a Kaposvárt, ezzel pontszámban beérte a DVSC-t, amelynek a Puskás elleni meccse elmaradt. Nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. A lila-fehér derbin hét gól esett. Bravó!</p>

KISS TIBOR NOÉ

Lapzártáig továbbra sem dőltek el a legfontosabb kérdések a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában. A Debrecen továbbra sem bajnok, mivel a pénteki, Puskás Akadémia elleni mérkőzése a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt. Politikai nézettől függően ezt, persze, többféleképpen kommentálhatjuk. Egyfelől furcsa, hogy a Pancho Aréna átadása után néhány héttel a „pálya alkalmatlanságáról” kell beszélni. Másfelől irtózatos mennyiségű eső esett. Ki-ki eldöntheti, mire gondol.

Egyelőre nincs meg a másik kieső személye sem. Ha a lapzárta után rendezett vasárnap esti találkozón a Mezőkövesd megverte a Videotont, még maradna némi esélye az utolsó fordulóra, máskülönben mehet vissza az NB II-be. A Kaposvárról nehéz bármit is mondani. A csapat az elsőtől az utolsó fordulóig a 16. helyen állt, erre nincs mentség. Mint ahogy a Győr elleni hazai 0:5-re sem nagyon, ráadásul akár 0:10 is lehetett volna a végeredmény. Olyan szedett-vetett csapatot rég láttunk a legfelső osztályban, mint a Rákóczi.

Illetve láttunk: szombaton a különben masszív Kecskemét még a somogyiak produkcióját is alulmúlta. A lila-fehér derbin az Újpest 6:1-re megverte a Kecskemétet. Óriási meccs, elsöprő újpesti futball, mondhatnánk, csakhogy láttuk az összefoglalót. A Dózsában nem Bene Ferenc, de még csak nem is Bácsi Sanyi rohangált, hanem Tshibuabua és Vasziljevics. A kecskeméti védők teljesítményét pedig kár volna értékelni, a megyei bajnokságban is kinevették volna őket azért a produkcióért, amit a Szusza Ferenc Stadionban bemutattak.

Amellett, hogy kaptak hat gólt, elemi hibák sorát követték el. A mérkőzés egyéb körülményei igencsak elgondolkodtatók. A 7 gól mellett született három tizenegyes, és egyik sem Kassai túlzott szigora miatt, hanem mert a futballisták esélyt sem hagytak a kételkedőknek. Rossz ütemű kapuskifutás, nyilvánvaló lökés, hasba rúgás – ilyenek szerepeltek a terítéken, csupa tuti malőr. Két öngól? Ó, hát, persze, előbb szegény Gyagya fejéről pottyant a kecskeméti kapuba a labda, majd Vukaszovics csúsztatott el jó ütemben Németh mellett. Az már csak bónusz, hogy Forró Gyula (KTE) a hajrában négy perc alatt összeszedett két sárga lapot, vagyis összejött egy kiállítás is.

„Mindent megtettünk, hogy vesztesen hagyjuk el a pályát” – nyilatkozta a mérkőzés után letörten Bekő Balázs, a Kecskemét edzője. Felettébb furcsa, ugyanis a Kecskemét pont olyan futballklub, mint a többi magyar egyesület: a játékosok vereség után nem vehetnek ki pénzt a klubkasszából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?