Megtört az aréna varázsa, csak remizett otthon a DAC

<p>Már nem százszázalékos a megújult dunaszerdahelyi arénában a DAC labadrúgócsapata, amely 1:1-es döntetlent játszott a rózsahegyiek ellen a Fortuna Liga 22. fordulójában.</p>

A sárga-kékek kezdőcsapatába visszatért az eltiltását letöltő Huk és Štepanovský. A hét közben igazolt Mervó Bence a kispadon sem kapott helyet.

A ragyogó napsütésben és viharos szélben jól kezdett a DAC, de végül nem a szél, hanem a vendégek kapusa, Hajdúch segítette őket gólhoz: egy hazaadás után pont Šafrankot találta el, akiről a hálóba is vágódott a labda - 1:0. A 16. percben Šafranko lövése után a labda megpattanva a kapufára vágódott, aztán pedig a bevetődő Sarr csukafejese szállt a kapu mellé. A 27. percben Pačinda próbálkozott egy rafináltan csavart lapos lövéssel, de centikkel mellément. A 35. percben Zsivkovics szöglete után Ljubicic fejelt, ám Hajdúch kitenyerelte a labdát. A rózsahegyiek egyáltalán nem voltak kapura veszélyesek, de a szünet előtt egy rögzített helyzetet követően egyenlítettek: Faško szabadrúgására bjzonytalanul mozdult ki Slávik, és P. Maslo a hálóba juttatta a labdát - 1:1. A DAC 323 perc után kapott ismét gólt.

A második félidőt ismét a DAC kezdte aktívabban, Davis szöglete után Pambou lőtt mellé. A rózsahegyiek jól védekeztek, így kissé leült a játék. A 60. percben egy bal oldali beadásra jól mozdult ki a vendégek kapusa, Štepanovský jobb oldali bombája pedig mellément. A vendégek is küzdöttek, a csereként beállt Sapara rögtön egy jó lövéssel vetette észre magát. Ahogy teltek a percek, úgy vált egyre ötlettelenebbé a DAC játéka, ezt a szurkolók is érzékelték, felhangzott a füttyszó és az "Ébresztő". A 84. percben Mareš maradt egyedül Slávik előtt, de a hazai kapus védett. A hosszabbításban még Mareš ziccerét is hárította.

Az 1:1-es döntetlennel mindkét csapat őrzi veretlenségét, a DAC hét, a Ružomberok hat bajnoki óta nem kapott ki. A sárga-kékek először vesztettek pontokat az új DAC Arénában.

DAC-Ružomberok 1:1 (1:1)

Góllövők: Šafranko (9.), ill. P. Maslo (42.)
Sárga lap: Ljubicic, ill. Mareš, Gál-Andrezly, Gerát.
Játékvezető: Očenáš, 5045 néző.
DAC: Slávik - Zsivkovics, Šatka, Huk, Davis - Ljubicic - Štepanovský (71. Brašeň), Sarr (77. Kontár), Simon Pambou (86. Mészáros A.), Pačinda - Šafranko.
RUŽOMBEROK: Hajdúch - P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec - M. Nagy - Daniel (73. Lovás), Faško (68. Sapara), Takáč (78. Gerát), Gál-Andrezly - Mareš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?