Meglepné a Vidi a Ludogorecot

Ma (19.00) a Vidi FC a bolgár Ludogorec otthonában lép pályára a labdarúgó BL-selejtező második körének első találkozóján.

Ma (19.00) a Vidi FC a bolgár Ludogorec otthonában lép pályára a labdarúgó BL-selejtező második körének első találkozóján. Egyértel-műen a 33 ezer lakosú Razgrad csapata számít a párharc esélyesének, a sorozatban hétszer bajnok csapat ugyanis az elmúlt években rendszeres résztvevője volt a nemzetközi kupák főtáblás küzdelmeinek.

A MOL Vidi az első körben nagyon nyögvenyelősen jutott túl a Dudelange csapatán (1:1, 2:1), úgy, hogy játékosságban a luxemburgi együttes volt a jobb.

„Elismerem, szerencsésen jutottunk tovább a Dudelange-on, annak viszont örülök, hogy a Kisvárda elleni 4:0-ra megnyert bajnoki nyitányon lényegesen jobb teljesítményt nyújtottunk. Mentálisan stabilak és taktikailag fegyelmezettek voltunk, így kell játszanunk Razgradban is. Legalább négy nemzetközi kupameccs vár ránk, remélhetőleg sokkal több is, ezért keményen dolgozunk – nyilatkozta Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője a klub honlapjának. – Tavaly nem voltak különösebb elvárások, mégis meglepetést okoztunk, bejutottunk a playoff-körbe. A luxemburgiak ellen mi voltunk az esélyesek, ezt rosszul kezelte a csapat. Mostanra viszont fordult a kocka, a Ludogorec az egyértelmű favorit, lehet, hogy le is becsülnek bennünket a bolgárok, ezt igyekszünk majd kihasználni. Bízom a csapatban, képesek vagyunk a bravúrra.”

A szerb mester hozzátette, két-három minőségi minőségi futballistát szeretnének még igazolni. „Kellenek az új játékosok azért is, hogy új energia, új motivációs erő érkezzen a csapatba”– szögezte le Nikolics.

Stefan Scsepovics is optimista: „Jól és eredményesen fociztunk a Kisvárda elleni kupafőpróbán, a Ludogorec kiváló csapat, de a szombati teljesítményünk bizakodásra ad okot” – szögezte le Scsepovics, aki az újonc ellen csereként beállva (testvérét, Markót váltotta) a negyedik gólt lőtte.

A Ludogorec néhány év alatt egy ismeretlen kisvárosi futballcsapatból lett az európai klubfutball állandó résztvevője és tényezője. Tíz éve még a negyedosztályban töltött be jelentéktelen szerepet, de a másodosztályba is csak 2011-ben jutott fel, köszönhetően a milliárdos Kiril Domuscsijevnek. A csapat rögtön megnyerte első élvonalbeli szezonját (2011/2012), sőt, a bolgár futball történetének első csapataként a másodosztályból feljutva rögtön triplázott. Azóta letaszíthatatlan a trónról, a klub az előző szezon végén sorozatban hetedik bajnoki címét hódította el, legutóbbi trófeáját alig három hete nyerte, a bolgár Szuperkupa harmadszor került a vitrinbe.

A Ludogorec Razgrad felemelkedése és sikeressége nemcsak hazai viszonyok között mérhető, hiszen első élvonalbeli bajnoki címe óta szinte állandó résztvevője a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga küzdelmeinek. A klub 2012 és 2017 között hat próbálkozásból négyszer is eljutott valamelyik nemzetközi kupa főtáblájáig (két BL, két EL), háromszor pedig a tavaszt is megélte az Európa Ligában.

A bolgár bajnok legutóbb februárban, az AC Milantól kapott ki az EL-ben, vagyis öt hónapja és 19 tétmérkőzés óta veretlen. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?