Megküzdöttek az V. ligáért

Bodrogszerdahely. Idegenbeli döntetlennel (1:1) rajtolt el a kelet-szlovákiai V. liga zempléni csoportjának bodrogszerdahelyi újonca, mely kemény csatákat vívott a feljutásért.Szlovákia harminchat területi szövetsége közül mindössze a tőketerebesiben voltak kénytelenek osztályozót játszani.

Bodrogszerdahely. Idegenbeli döntetlennel (1:1) rajtolt el a kelet-szlovákiai V. liga zempléni csoportjának bodrogszerdahelyi újonca, mely kemény csatákat vívott a feljutásért.

Szlovákia harminchat területi szövetsége közül mindössze a tőketerebesiben voltak kénytelenek osztályozót játszani. Itt ugyanis az illetékesek területi alapon két osztályba, északiba és délibe osztották a VI. liga résztvevőit. Ebből kifolyólag a két osztály győztese a szezon végén oda-vissza alapon két meccsen döntötte el, hogy Vojčice (északi csoport), vagy a déli ágon győztes Bodrogszerdahely kerül-e a kerületi bajnokságba.

Az első osztályozón, Vojčicén közel négyszázan buzdították kedvenceiket, akik 3:1 arányban kerekedtek felül a bodrogszerdahelyieken. A visszavágón, szintén 3:1-re, a bodrogköziek bizonyultak eredményesebbnek. Mivel a 2x15 perces hoszszabbítás sem hozott döntést, a győztesről büntetőrúgások döntöttek. Az idegek csatáját a bodrogszerdahelyiek bírták jobban, így ők jutottak egy emelettel feljebb a fociranglétrán.

„A sikeres osztályozót követően az ellenfél részéről megkezdődött a sárdobálás. Azzal vádoltak meg bennünket, hogy durva belemenésekkel megfélemlítettük őket. A rendfenntartók ténykedését is keményen bírálták. Beadvánnyal fordultak a szövetség illetékes bizottságához és megóvták a meccset. A zömében tőketerebesiekből álló testület 350 eurós büntetést szabott ki ránk, ami ellen hiába fellebbeztünk” – tájékoztatott az osztályozó utózöngéiről Haminda Marián, a bodrogszerdahelyi klub vezetőségi tagja és labdarúgója.

Az egyik sajtóorgánum az osztályozók előtt azzal heccelte a bodrogszerdahelyi szurkolókat, hogy kedvenc csapatuk edzője, az egyébként Vojčicéről származó Jozef Štúň félvállról veszi majd a meccset, mivel bátyja fiai, Jakub és Vladimír vojčicei színekben rúgják a labdát. „Mi ezt a rágalmazást azonnal cáfoltuk, és igazunk lett. Jozef Štúň lenyűgöző sikerhez vezette csapatunkat. Továbbra is igényt tartottunk sikerkovácsunk szakmai munkájára, de családi okokra hivatkozva távozott tőlünk. Helyét Miloš Jenčo foglalta el. Visszatért hozzánk Nagy Adrián kapus és a IV. ligás Michaľanyból érkezett a tapasztalt Lukáš Bučko” – sorolta a nyáron bekövetkezett változásokat Haminda Marián.

A bodrogszerdahelyiek az elmúlt hetekben serényen készültek a magasabb osztályban való helytállásra. A felkészülési időszakban egy nívós tornán diadalmaskodtak, ahol a nagykaposiak, a csicseriek és a Zemplínska Teplica sem bírt velük. Negyvenegy esztendős csapatkapitányuk, Nagy Adrián ugyan fontolgatta visszavonulását, de meggondolta magát és az új idényben is csatasorba állt. A Michaľany otthonában zajló idénynyitón 0:0-s állásnál a rutinos futballista nem értékesítette a büntetőt. A folytatásban Terenyi Csaba ugyan vezetéshez juttatta a bodrogszerdahelyieket, de Patrik Haluška egyenlített, s az eredmény már nem változott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?