Még passzolni sem tudnak

Pozsony. Focizzatok, otthon vagytok – kiabálták a nézők az égszínkékek felé a mérkőzés elején, mert nem tudták nézni, hogy a kezdeményező vendégek irányítják a meccset.

Pozsony. Focizzatok, otthon vagytok – kiabálták a nézők az égszínkékek felé a mérkőzés elején, mert nem tudták nézni, hogy a kezdeményező vendégek irányítják a meccset. A hazaiak nem fogadták meg a tanácsot, továbbra sem játszották a futballt, de azért megszerezték a vezetést (Onofrej szabadrúgása a bal sarokban kötött ki), majd a 20. percben belőtték a második gólt is, méghozzá úgy, hogy Bukvics beadása az alapvonalon túlról érkezett Onofrejhez, aki nem tétovázott, a hálóba vágta a labdát. Bernady és a védők tiltakoztak, erre fel a kapus kapott egy sárga lapot. Hogy a második gól után mit láthattak 70 percen át a szurkolók? Erőlködésbe fulladt tömény unalmat, ilyen gyenge találkozóra tavasszal még volt példa Pozsonyban. A játékosságban jobb, de agresszivitásban félénk puhóiak ugyan védekezésre kényszerítették ellenfelüket, a veszélyes zónáig, a 16-osig még csak-csak eljutottak, de ott rendre elakadtak az akcióik, a fizikailag bikaerős vendéglátók masz-szív küzdőképességgel mindig hárítottak (egyszer az állandóan kiabáló Kiss kapus tett ki magáért, bravúrral védte az egyébként csak kínlódó Breška löketét), tekintélyteremtő belépésekkel be-bemostak puhóiaknak. Aztán rúgták a labdát, amerre álltak, vonszolták, amíg el nem vesztették. Minden labdaérintésnél kiütközött technikai fogyatékosságuk, alig-alig akadt épkézláb passzuk, s ennek következtében az összjátékuk nem hogy dadogott, hanem egyenesen siralmas volt. Ilyen a mostani Slovan... Az első félidőben mindkét oldalon két-két lövés tartott kapura, a másodikban egy sem. És a leszállított igényszíntű, fanatikus szurkolók tapsoltak a meccs után; győztünk! A pártatlan nézők viszont azt mondhatták magukban: annyi futballélménnyel lettünk gazdagabbak, mintha otthon maradtunk volna.

Góllövő: Onofrej (10., 20.). Játékvezető: Tomčík, 2480 néző. Sárga lap: Demeter, ill. Bernady, Hricko, Pavol Vavrík, Peter Vavrík. SLOVAN: Kiss–Pecko, Polgár, Demeter, Hornyák (46. Ed. Hrnčár)–Bednár, Krško, Obšitník (77. Takáč), Onofrej–Bukvics, Šľahor (43. Fodrek). PÚCHOV: Bernady–Hricko (46. Peter Vavrík), Ovad, Pavol Vavrík, Holčík–Papaj, Guľa (59. Škripec), Belák, Jambor–Breška, Mir. Nemec (72. Bakoš).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?