Még alkalmatlan bajnoki mérkőzésekre

Az egykori zalaegerszegi csatárt, Waltner Róbertet nagyon elkényeztetik Argentínában. A négyszeres Libertadores Kupa-győztes és kétszeres Világ Kupa-nyertes Boca Juniorsba igazolt támadó állandó szereplője az írott és elektronikus argentin sajtónak.

Az egykori zalaegerszegi csatárt, Waltner Róbertet nagyon elkényeztetik Argentínában. A négyszeres Libertadores Kupa-győztes és kétszeres Világ Kupa-nyertes Boca Juniorsba igazolt támadó állandó szereplője az írott és elektronikus argentin sajtónak.

Természetesen legjobban a Boca Juniors foglalkozik az újoncával, és igyekszik minden téren a játékos kedvében járni. A Boca Juniors jelenleg egy előkelő, Buenos Aires központjában található hotelben bérel Waltnernek lakosztályt, ám már csak napok kérdése, hogy a csatár beköltözzön a saját lakásába a főváros villanegyedében. Az arany–kékek vezetői sokat tesznek azért is, hogy a spanyolul még alig beszélő labdarúgó minél hamarabb beilleszkedjen a csapatba. A Waltner körüli helyzetre jellemző, hogy a vasárnapi bajnokin már Guillermo Barros Schelotto (kétszeres Libertadores Kupa- és egyszeres Világ Kupa-győztes játékos) társaságában buzdította a Bocát.

Azonban az még a jövő zenéje, hogy mikor szerepelhet a Boca első csapatában. A csatár sorsáról a Nemzeti Sport érdeklődött a Boca edzőjénél, Oscar Tabáreznél, valamint két Boca-szakértő újságírónál is. A vélemények pedig nem mindenben egyeztek meg egymással. „Waltner Róbertet egyelőre tesztelem, és az első benyomásaim nagyon jók. Látszik, hogy európai futballiskolában nevelkedett, a technikai felkészültsége már-már kiválónak mondható. Ennek elle-nére még alkalmatlan a bajnoki mérkőzésekre, mert erőnlétileg még rengeteg hiányossága van. De ha megfelelően edz, akkor biztosan lehetősége lesz a kezdőcsapatban szerepelnie – nyilatkozta Tabárez. A Nueva Chicago–Boca Juniors tartalékmeccsen azért sem tudtam játszatni, mert még nem érkezett meg Magyarországról a játékengedélye.”

Tabárezzel csak részben értett egyet a két megkérdezett argentin újságíró, a La Naciónnál dolgozó Leonardo Insúa és az Olé nevezetű sportnapilapnak író Pablo Vicente. „Tényleg jó benyomást tett Waltner Tabarézre, hiszen a csütörtöki edzőmeccsen nagyon tetszett neki a magyar bombagólja. De a magyarnak nagyon nehéz lesz beverekednie magát a kezdőcsapatba, még tökéletes fizikummal is. A jobb oldali tá-madóposzt megszerzéséért u-gyanis olyan nevekkel kell megküzdenie Waltnernek, mint Roberto Sosa – az Udineséből érkezett, és őt úgy tartja számon Tabárez, mint a második Martín Palermót – valamint Héctor Bracamonte, aki a legutóbbi Clausurában a Boca gólkirálya volt” – mondta Insúa. Pablo Vicente is osztja kollégája véleményét: „Pénteken Tabárez kiosztatta a mezszámokat, ám, sajnos, egyedüliként Waltner nem kapott számot. Ez azt jelenti, hogy Tabárez a közeli jövőben nem számít a játékosra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?