Mata a ManU-hoz szerződött

<p>A Chelsea-től a Manchester United labdarúgócsapatához igazolt Juan Mata. A 25 éves világ- és Európa-bajnok spanyol középpályás szombaton írt alá az angol címvédőhöz.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A manchesteriek klubcsúcsot jelentő 37,1 millió fontot fizettek a játékmesterért, az eddigi rekordot 30,7 millió fonttal Dimitar Berbatov tartotta, 2008-ban ennyit inkasszált a csatárért a Tottenham.

Mata 2011 nyarán 23,5 millió fontért a Valenciától érkezett a Chelsea-hez, s gyorsan a csapat meghatározó futballistájává vált. Az elmúlt két évben őt választották a Chelsea legjobb játékosának. Nagy érdeme volt a 2012-es BL-győzelemben, valamint a tavalyi Európa Liga-diadalban.

José Mourinho érkezésével minden megváltozott. A klubvezetés Mata fizetését remek játéka láttán heti 70 ezerről 100 ezer fontra akarta emelni, ám a portugál mester nem sokkal Londonba szerződése után ezt megvétózta. Kijelentette, nála a brazil Oscar lesz a játékmester, a ballábas spanyol labdazsonglőrt pedig a jobb szélen szerepeltette. Willian érkezésével még rosszabb lett a helyzete. Mata nem játszotta a sértődöttet, hogy a cserepadot koptatja, ha szóhoz jutott, gürizett rendesen.

Hosszú idő után kezdőként lépett pályára a Southampton elleni újévi bajnokin, jobbszélsőként rendre visszajárt védekezni, és egyetlen pontatlan passza sem volt. Mourinho az 53. percben mégis lecserélte. Ekkor már a nyugodt természetű Mata is felkapta a vizet, látványosan csapkodott a cserepadon. Mára kiderült, ez volt az utolsó meccse a kékeknél.

A technikás focista levélben köszönt el a Chelsea-től és a szurkolóktól, még Mourinhónak is köszönetet mondott, azért, hogy még keményebbé tette... Matánál drágábban még senkit sem adott el a Chelsea, eddig Arjen Robben volt a csúcstartó, a holland szélsőért 24 millió fontot fizetett a Real Madrid.

Mata helyett az FC Basel egyiptomi szélsőjét, a 21 éves Mohamed Szalahot szerződtették a kékek. A gyors futballistát a Liverpool elől csábította el José Mourinho.

Michael Essien is távozott a londoniaktól, a 31 esztendős középpályást ingyen engedték el az AC Milanhoz, mert sokba került a klubnak, évente hárommillió fontot keresett.

David Moyes, a Manchester United menedzsere nagyon örül Mata jövetelének, a középpályás londoni bérét megduplázták, heti 140 ezer fontot vihet haza. Ráadásul a vörös ördögöknél mágikusnak számító hetes mezt kapta meg, amelyben korábban George Best, Eric Cantona és David Beckham játszott. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?