Mária Mračnovát, a Szlovák Atlétikai Szövetség elnökét

December hatodikán Besztercebányán ünnepélyesen hirdetik ki az Év atlétája ankét végeredményét.

December hatodikán Besztercebányán ünnepélyesen hirdetik ki az Év atlétája ankét végeredményét. Eddig kilenc esztendőn át Nagyszombat adott otthont a rendezvénynek, miért döntöttek az új helyszín mellett?

Versenypályázatot írtunk ki, s a két jelentkező közül a besztercebányai HI-TEC lényegesen jobb anyagi feltételeket kínált az atléták számára, mint a nagyszombati LAVI. Az utóbbi klub képviselői sportszerűen tudomásul vették a döntést, köszönjük, hogy az elmúlt évek során magasra emelték a mércét.

Az utóbbi három évben a súlylökő Milan Haborák győzött, ezúttal két kalapácsvető, Libor Charfreitag és Miloslav Konopka az esélyes. Milyen díjazásban részesülnek a legjobbak?

Az első öt helyezett kap jutalmat, 240 ezer koronás pénzdíjat osztunk ki a versenyzőknek, emellett aranyláncokat kapnak. Az említetteken kívül Lucia Klocová futónő és Peter Korčok gyalogló is ott lehet az élmezőnyben.

Minden meghívott atléta ott lesz Besztercebányán?

A Dallasban készülő Charfreitag már jelezte, eljön az eredményhirdetésre, a szervezők állják az 50 ezer koronás repülőjegy árát. Viszont Haborák és Konopka december elején a szicíliai katonai világbajnokságon vesz részt, így részvételük eléggé bizonytalan. Még nem mondtunk le arról, hogy legalább az egyikük jelenléte megvalósuljon. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?