Marek Mintál a futballtrónon

Pozsony. Tegnap este a pozsonyi Carlton Szállóban ünnepélyes keretek között hirdették ki az év tíz legjobb szlovákiai labdarúgójának névsorát. A Nürnbergben légióskodó Marek Mintál nyerte a 12. Pravda-ankétot, klubtársa, Robert Vittek és a wolfsburgi Miroslav Karhan előtt. Németh Szilárd (Middlesbrough) az ötödik helyen végzett.

Marek Mintál nemcsak a klubcsapatának, hanem a szlovák válogatottnak is erőssége volt az elmúlt év folyamánČTK-felvételMarek Mintál (húsz válogatott mérkőzésen négy gólt szerzett) örömét csak tetézte, hogy a napokban megszületett első gyermekük, Jakub. A huszonhét éves mesterlövészt, aki tizenhárom találattal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját, kérdeztük.

Mit szól az ankételsőséghez?

Egyértelműen pályafutásom egyik legnagyobb sikerének tartom, nagy elismerésnek számít, hogy a szakemberek szavazatai alapján én lettem a legjobb labdarúgó.

Számított a győzelemre?

Ezzel nem foglalkoztam. Csak tettem a dolgomat. Többen, de elsősorban Vittek állította, hogy megnyerem az ankétot. Én viszont őt tartottam esélyesnek. Végül egy láda pezsgőben fogadtunk, hogy az fizet, aki a befutó lesz. Én vesztettem, de ezt cseppet sem bánom.

Jelen volt a fia születésénél?

Jakub világra jötte számomra a legszebb karácsonyi ajándék. Nemcsak hogy végig a feleségem mellett lehetem, hanem az orvosok még azt is megengedték, hogy én vágjam el a köldökzsinórt.

Hol töltik az ünnepeket?

Mivel csak pár napos a legkisebb családtag, ezért az eredményhirdetés után sietek vissza Németországba, a családomhoz.

Idén a siker igazán megkörnyékezte.

Egyszerűen fantasztikus tizenkét hónap van mögöttem, szinte minden bejött. Őszintén mondom, engem is sokkolt, hogy az őszi idény után én vagyok a Bundesliga gólkirálya.

Több híres klub szeretné leigazolni. Hol folytatja?

Jólesik, hogy neves csapatok érdeklődnek irántam, de várhatóan nyárig mindenképpen Nürnbergben maradok. Bár sosem lehet tudni...

Jövő évi tervei, céljai?

Folytatni szeretném a gólgyártást a Bundesligában, s dédelgetett álmom, hogy a válogatottal kijussunk a németországi világbajnokságra.

AZ ANKÉT SORRENDJE

1. Marek Mintál (1. FC Nürnberg) 387 pont

2. Róbert Vittek (1. FC Nürnberg) 355

3. Miroslav Karhan (Wolfsburg) 315

4. Stanislav Varga (Celtic Glasgow) 300

5. Németh Szilárd (FC Middlesbrough) 242

6. Radoslav Zabavník (CSZKA Szófia) 130

7. Stanislav Šesták (MŠK Žilina) 108

8. Michal Hanek (Dinamo Moszkva) 60

9. Roman Kratochvíl (Denizlispor) 50

10. Kamil Čontofalský (Szentpétervár) 46

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?