Marco Rossira érzelemdús meccs vár Cesenában

magyval

Kedden (20.45) Cesenában, Olaszország ellen folytatja szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája A divíziójában.

Marco Rossi szövetségi kapitány elmondása szerint nem lesz sok változás a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában az Olaszország elleni mai Nemzetek Ligája-mérkőzésen az angolokkal szemben 1:0-ra megnyert szombati találkozóhoz képest. Az olasz edző a hétfő délelőtt Telkiben megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az utolsó edzést követően dönt majd a kezdőcsapat összeállításáról, de sok cserét nem tervez. Az már biztosnak tűnik, hogy Dibusz Dénes védi a magyar kaput Cesenában, ugyanis a kapitány már a kerethirdetés alkalmával kijelentette, hogy Gulácsi Péter és Dibusz két-két mérkőzést fog kapni júniusban.

A magyarok szombaton, a Nemzetek Ligája A divíziójának első fordulójában remek játékkal 1:0-ra nyertek a Puskás Arénában az Európa-bajnoki ezüstérmes angolok ellen, akiket hatvan év után sikerült újra legyőzni. Az egyetlen gólt Szoboszlai Dominik szerezte büntetőből a 66. percben. Az angol válogatott az előző 22 mérkőzésén nem kapott ki.

A keddi találkozó kapcsán Rossi már elmondta, hogy hazája, Olaszország himnuszát is énekli majd a kezdés előtt, ahogy a magyart is fogja. Az edző számára külön presztízspárharcot jelenthet, hogy az ellenfelet jó barátja, Roberto Mancini irányítja, akivel 1993 és 1995 között együtt játszott a Sampdoria színeiben. „Korábban sosem voltam szövetségi kapitány, így nem tudom, milyen érzés a hazám válogatottja ellen meccselni, de abban biztos vagyok, hogy érzelemdús pillanatok lesznek. Az ellenfél nehéz időszak után várja a meccset, de Roberto Mancini remek edző, biztos vagyok benne, hogy a válogatott hamarosan ismét sikeres lesz vele. Az Anglia elleni győzelem abból a szempontból nem segít, hogy ezek után Olaszország biztosan nem veszi félvállról a találkozótˮ – idézi Rossit az nemzetisport.hu. A kapitány elárulta, minél több labdabirtoklásra törekednek, ezzel az angolok elleni meccs nagyobb részében is elégedett volt.

Az olaszok Eb-aranyérmesként nem jutottak ki a katari világbajnokságra és immár öt tétmérkőzés óta nyeretlenek. Ellenük szólhat, hogy a magyarokhoz képest eggyel több mérkőzést játszottak a mostani válogatott periódusban. A németek elleni, 1:1-es döntetlennel végződött Nemzetek Ligája-rajt előtt ugyanis az interkontinentális Szuperkupáért megmérkőztek Argentínával, és sima, 3:0-s vereséget szenvedtek.

A magyaroknál a koronavírusos Gazdag Dániel és a sérült Botka Endre után Kleinheisler László is kidőlt a keretből. Utóbbi a mérkőzés másnapján, edzésen sérült meg egy ártalmatlan szituációban, és már vissza is tért klubjához, az NK Osijekhez.

A 24 ezer férőhelyes cesenai Dino Manuzzi Stadionban 1500 magyar szurkoló buzdítja majd a vendégcsapatot. A találkozó játékvezetője a svájci Schärer lesz.

(MTI, NSO, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?