Marad ász a talonban

Pozsony. Február 9-én Románia ellen játssza idei első hivatalos mérkőzését a szlovák labdarúgó-válogatott. A ciprusi edzőtáborozás keretében Larnacában (17.00) találkozik a két nemzeti tizenegy.

Németh Szilárd (fehérben) kisebb sérüléssel bajlódik, ezért könnyen megeshet, hogy Dušan Galis edző inkább pihenteti majd a románok ellenMiroslava Cibulková felvételeDušan Galis huszonkét játékost nevezett, a jól ismert nevek mellett a visszatérő Peter Hlinka, a bécsi Austria védője számít új arcnak.

„Tavaly jó évet zártunk, és ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk. Hosszasan elbeszélgetek majd a fiúkkal, hogy egy hullámhosszra hangolódjunk a márciusi vb-selejtezők előtt. Néhány labdarúgó kisebb sérüléssel bajlódik, ennek ellenére szívesen mondott igent a meghívásra, az egységes csapatszellem nagyon fontos építőelem” – mondta a vezetőedző. A románokkal vívandó találkozó főpróba az észtek elleni idegenbeli vb-selejtezőre, melyet a portugálok pozsonyi vendégjátéka követ majd. „Mindenki már a dél-európai ellenfélről beszél, de először az észtek következnek. Engem, ez a találkozó sokkal jobban érdekel. Románia szerintem ideális ellenfél, hogy felmérjük a csapat játéktudását. Victor Piturca személyében új kapitánya van az ellenfélnek, s minden meghívott játékos bizonyítani akar, ezért közel sem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Kipróbálunk néhány új taktikai elemet is, de nem szeretnénk idő előtt feltárni az összes ütőkártyánkat, mivel a balti állam megfigyelői sem hiányoznak majd a lelátóról” – tette hozzá Dušan Galis.

NEVEZÉSEK – SZLOVÁKIA: König (Žilina), Čontofalský (Szenpétervár)–Čech, Petráš (Sparta), Kratochvíl (Denizlispor), Varga (Celtic), Zabavník (CSZKA Szófia), Hanek (Dinamo Moszkva), Had (Brno), Zeman (Beira Mar)–Karhan (Wolfsburg), Demo (Mönchengladbach), Janočko (Austria), Michalík (Kayserispor), Hlinka (Rapid Wien), Mintál (Nürnberg), Kisel (Liberec)–Reiter (Olomouc), Németh (Middlesbrough), Vittek (Nürnberg), Breška (Panioniosz), Jakubko (B. Bystrica).

ROMÁNIA: Stelea (Dinamo Bukurest), Popa (Timisoara)–Badoi, Moldovan (Rapid B.), Radoi (Steaua), Ghioane (Dynamo Kyjev), Nastase (Bologna), Ienesi (Szpartak Moszkva), Rat (Sahtyor Donyeck)–Petre (Dinamo B.), Balan (Studentesc), Plesan (Craiova), Munteanu (Steaua), Pancu (Besiktas), Galea (Almeria)–Niculae (Rapid), Oprita (Steaua), Bucur (Studentese), Mitea (Ajax), Ilien (Zürich). (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?