Már nem százszázalékos a Fradi, megint kiütötték a Diósgyőrt

Rión túl is van élet – foci az NB I-ben.

Rión túl is van élet – foci az NB I-ben. A bajnokság negyedik fordulójának szombati mérkőzéseiről.

Miközben a riói olimpia első napján Szász Emese párbajtőrben fordított az olasz világbajnoknő ellen (arany), majd Hosszú Katinka négyszáz vegyesen rávert négy másodpercet a teljes mezőnyre, hozzátéve, „mintha csak edzésen lettem volna, úsztam egy jót, még nem tudom felfogni, mi történt” (még egy arany történt), a magyar labdarúgó bajnokság első osztályában is focizgattak egy jót a srácok, a negyedik fordulóval folytatódott a ligaharc.

A legnagyobb meglepetés, hogy a Fradi már nem százszázalékos, miután csak 0:0-s döntetlenre volt képes Pakson. A meccsről a Nemzeti Sport értékelésének soraiból szemezgetünk, szórakoztató. „A félidőben kisütött a nap, talán ez tett rosszat a mérkőzésnek, amelynek színvonala sokat esett a második játékrészre” – áll a lapban, a folytatás azonban még ezen is túltesz: „A hajrá kifejezetten unalmasra sikeredett, maradt a nulla nulla”, nem érdemelt győzelmet egyik csapat sem, olvastuk. Az már csak hab a tortán, hogy a paksiak „a hajrára elfáradtak”. Bizonyára meleg volt (nem volt meleg, hiszen a nap csak a második félidőben sütött ki, lásd fent) vagy valami más történhetett, az azonban abszurd, hogy egy NB I-es focicsapat játékosai már egy augusztusban játszott bajnoki mérkőzés végére elfáradnak. „Ezzel a mérkőzéssel senki sem lehetett elégedett” – újra egyetértünk, Herr Doll.

„Gyengén játszott a borsodi gárda” – állapította meg a sportlap a DVTK–Honvéd mérkőzés kapcsán egy helyütt, s kinek volna kedve vitatkozni ezzel, amikor a végeredmény ismert: 0:3. Csak a drukkereket lehetett dicsérni: „az utolsó percek kínlódása ellenére nem szűnt meg a hazai szurkolók biztatása”. Mondjuk, diósgyőri drukkernek lenni kész elmebaj lehet: a csapat meccsei hektikusak, rengeteg az utolsó perces gól, és mostanában a védelem sem áll a helyzet magaslatán, Horváth Ferenc csapata az utolsó két meccsén 9 gólt kapott. Az edzőben azonban a magunk részéről teljes mértékben megbíznánk: „egy védő elcsúszott, egy összerúgott” – mondta az M4 kamerái előtt (sebtiben!) Horváth tréner. Azt még értenénk, hogy egy védő berúgott, de hogy „egy védő összerúgott”?

Kalandozásunkat (melyben rögzítsük, hogy a Vasas elbukta az Újpest elleni fővárosi derbit, és ezzel a tabellán sem tudta átvenni a vezetést) zárjuk egy jó és egy rossz hírrel: a Videoton kiesett az Európa Ligából. A jó hír ebben az, hogy a Vidi a dán Midtjylland vendégeként a rendes játékidőben nyerni tudott, s csak a hosszabbításban kapott gól miatt kellett búcsúznia attól az együttestől, amely tavaly ősszel a ManUTD-t verte meg a BL csoportkörében. Egy kiesés azonban végeredményben mégiscsak rossz hír, a Videoton búcsúja után nincs már több magyar csapat az európai kupaporondon. Mindez különösen azért szomorú, mert Izrael három, Azerbajdzsán és Ciprus két-két, Belorusszia, Kazahsztán, Grúzia, Albánia és Macedónia (többek között…) egy-egy csapattal még képviselteti magát ugyanott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?