Már csak a Žilina százszázalékos

Pozsony. Lejátszották az élvonalbeli labdarúgóliga 2. fordulóját. Két mérkőzés után egyedül a címvédő zsolnaiak százszázalékosak, a pozsonyi Inter eddig nem tudott pontot szerezni. Ráadásul Pecze Károly védencei még csak gólt sem lőttek.

Július Lelkeš (balról), az Inter új szerzeménye sem jeleskedett a rózsahegyi csapattal vívott találkozónČTK-felvételKihagyhatatlan helyzeteket hagyott kihasználatlanul a máriatölgyesi együttes a Košice elleni rangadón. Kiška kétszer, Hejčík egyszer hibázott gólveszélyes helyzetben. Már a félidő hajrájában kevés hiányzott hozzá, hogy ráfizessenek a pazarlásra: Kozák egy ellentámadás végén majdnem meglepte Kováč kapust. A kassai csatár aztán a második félidőben kárpótolta magát az elszalasztott lehetőségért, amikor a 49. percben, Sapara átadása után megszerezte a találkozó egyetlen gólját. Ezután a találat után a kassaiak visszahúzódtak, és foggal-körömmel próbálták védeni az egygólos előnyt. Igyekezetüket siker koronázta, a hazaiak hiába próbálkoztak, gólhelyzetük alig akadt. Ráadásul a mérkőzés végére elvesztették a fejüket és egyre idegesebben játszottak. A három pont megérdemelten vándorolt Keletre.

Győzni érkezett a címvédő Trencsénbe, s már a mérkőzés elejétől világossá vált, hogy a feladatot valószínűleg sikeresen véghez viszik Leoš Kalvoda védencei. Kezdettől fogva uralták a középpályát, mindkét találatot ennek köszönhették. A 16. percben Ďurica hátra gurított labdáját Zábavník gond nélkül értékesítette. A hazaiak mindent elkövettek azért, hogy fordítsanak az eredményen és már a második félidő elején sikerült is kiegyenlíteniük: az 52. percben Nečas beadása után Fabuš fejjel talált a hálóba. Mindkét csapat látványos futballt produkált, az iramra sem lehetett panasz, a zsolnaiak végül a szerencsének is köszönhetik, hogy megőrizték százszázalékos telejsítményüket, és eddig egy pontot sem vesztettek. Nehezebb idők várnak azonban a trencséniekre, akik hasonlóan az Interhez, két forduló után pont nélkül állnak a táblázaton. Nem csoda hát, hogy az öltözőben feszült légkör uralkodik. Állítólag felmerült annak a lehetősége is, hogy Paldan edző asszisztense, Jozef Prochotský elhagyja a csapatot. Jelzés értékűnek számít továbbá az is, hogy szombaton mindössze négy cserejátékos állt a szakvezető rendelkezésére. A klub vezetői szerint sokan sérüléssel bajlódnak, ám azt is elismerik, Ančic, Konečný, Cifranič, Kopačka és Hornák helyére nem sikerült elég új játékost szerezni.

Több mint négyezer néző kísérhette figyelemmel azt a látványos játékot, amelyet a Púchov és a Slovan produkált. Eleinte a pozsonyiaknak akadt több lehetőségük, Vittek kétszer is mellé talált, majd Pecko erős lövését hárította Bernady. A 8. percben Škripec beadása után Petruš rosszul találta el a labdát és a saját hálójába küldte. Később Breška és Gegič tette próbára a Slovan védelmét. A másik oldalon Šlahor lövését védte bravúrosan a Púchov hálóőre. A 37. percben Bugala beadását Perniš vette le, majd egy erős lövéssel tovább növelte a hazaiak előnyét. Dušan Radolský, a vendégek trénere a félidőben lecserélte a teljes csatársort, Šlahor és Šesták helyett Sedlák, illetve Obžera kapott lehetőséget. Vitteknek az előretolt csatár szerepe jutott, és már az 54. percben visszahozta a Slovan reményeit, amikor egy távoli lövéssel egygólosra csökkentette a házigazdák előnyét. Nem sokkal később Pančík egyenlíthetett volna: százszázalékos helyzetét azonban Bernady lábban hárította. A mérkőzés végén Sedlák sabadrúgása a felső kapufáról vágódott le, Belák pedig közvetlen közelről a kapu fölé küldte a labdát.

A bajnokság állása:

1. Žilina 2 2 0 0 4:2 6

2. Trnava 2 1 1 0 4:1 4

3. Ružomberok 2 1 1 0 3:1 4

4. FC Košice 2 1 1 0 2:1 4

5. Dubnica 2 1 0 1 2:1 3

6. Púchov 2 1 0 1 3:3 3

7. Petržalka 2 0 2 0 2:2 2

8. Slovan 2 0 1 1 2:3 1

9. Trenčín 2 0 0 2 1:5 0

10. Inter 2 0 0 2 0:4 0

A következő forduló párosítása – július 27., szombat: Košice–Inter, Tr-nava–Dubnica, Žilina–Petržalka, Slo-van–Trenčín, Ružomberok–Púchov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?