Már csak a Petržalka nyeretlen

Pozsony. Sorozatok szakadtak meg a bajnokság szombati és vasárnapi mérkőzésein. Dubnicán elszenvedte első vereségét a bajnok Žilina, megszerezte első győzelmét az Inter és a Trenčín, már csak a ligetiek nyeretlenek. A sokak által elparentált kassaiak és az újonc nagyszombatiak még nem ízlelték meg a vereséget.

A ligeti Medveď (jobbról) Polgárral és Šlahorral harcol a labdáért a Petržalka–Slovan (1:1) találkozónTASR-felvételPetržalka–Slovan 1:1 (1:1)

Góllövők: Benčík (18.), ill. Šlahor (21.). Játékvezető: Micheľ, 6600 néző. Sárga lap: Šoltis. PETRŽALKA: Čobej–Hellebrand (80. Bédi), Borbély, Hall, Kinder–Suchánek, Zárecký, Šoltis (38. Kubala), Kusalík–Benčík (86. Rato), Medveď. SLOVAN: Prole–Bednár (53. Pecko), Polgár, Petruš, Ed. Hrnčár–N. Hrnčár, Dzúruk, Vomáčka, Onofrej–Šlahor (62. Šesták, 90. Sedlák), Vittek. Dušan Radolský edző tartott a ligetiektől, ezért a középpályára inkább defenzív típusú játékosokat állított. Ennek az lett a következménye, hogy csapata gyenge támadójátékot produkált, mert nem volt aki kellőképpen támogassa a két csatárt, Vitteket és Šlahort. Szinte kettészakadt a Slovan csapata, a védelemre, és a már említett két támadóra, mert a középpályások inkább a védekezéssel voltak elfoglalva, kevés jó labdával segítették elő az offenzívát. A hazaiak a tőlük megszokott rakkolós, rohanós játékkal rukkoltak elő, három csatárral próbáltak eredményesek lenni. Az első gólt Benčík lőtte, aki jó helyzetfelismeréssel értékesítette Hellebrand meredek átadását. Nem sokkal később egyenlített a Slovan, Vittek lerázta magáról őrzőjét, Borbélyt, beadott, és Šlahor közelről a jobb sarokba küldte a labdát. Inkább taktikai harcot hozott az összecsapás, a játék színvonala nem nagyon kápráztatta el a nézőket, bár akadtak izgalmas, érdekes jelenetek, elsősorban a Slovan kapuja előtt. Ezeket azonban nem a minőségi futball eredményezte. A hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, sok lehetőség adódott előttük, de nem tudták azokat kihasználni. Feltűnt, hogy egyik csapatban sem tündököltek egyéniségek, szürkén, kevésbé látványosan játszottak, alig-alig volt figyelemreméltó kezdeményezésük. A Slovan örülhet a döntetlennek. A ligetiek pedig bánkódhatnak, hogy a második félidőben egyértelmű fölényük ellenére nem tudták győzelemre vinni a meccset. (T. V.)Inter–Púchov 2:0 (0:0)

Gólövők: Drobňák (55.), Halenár (90.). Játékvezető: Gádoši, 1500 néző. Sárga lap: Tomčák, Gegics. INTER: Hýll–Čišovský, Gášpár, Kunzo, Čech (84. Angelovič)–Burza, Kocúrek, Drobňák, Paulík (76. Barmoš)–Halenár, Lelkeš (69. Tom-čák). PÚCHOV: Bernady–Ovad (46. Šatka), Pav. Vavrík, Holčík–Gegics, Štrba, Pet. Vavrík, Belák, Talda– Breška (60. Škripec), Perniš (60. Privarčák). Ahogy már megszoktuk az Inter fiatal csapatától, állandó mozgáson alapuló gyors, offenzív labdarúgással rukkolt ki, támadójátéka védekezésre kényszerítette a vendégeket. A gyors iramban vezetett akciók azonban sokáig nem jártak sikerrel, a pontatlanság meghiúsította a befejezésüket. ĺgy is imponáló volt, hogy a sárga-feketék lőtt passzokkal, hosszú indításokkal igyekeztek a púchoviak kapuja elé. A 24. percben Burza beadása után Lelkeš az ötösről a kapu fölé küldte a labdát. Később is több lehetőség adódott a vendéglátók előtt, Bernady azonban hárított, vagy a lövések elkerülték a kapuját. A szünet után pontosabbá vált az Inter futballozása, játékosai még jobban fokozták az iramot, állandóan versenyfutásra késztették a vendégeket, akik sokszor nem tudtak lépést tartani ellenfelükkel. Ennek eredménye lett az első gól: Drobňák lövése az egyik védőn irányt változtatva úgy jutott a sarokba, hogy Bernady kapus az ellenkező irányba mozdult. A tavalyi bajnokság ezüstérmese, a Púchov teljesen veszélytelen volt az Inter kapujára, a két csatár, Breška és Perniš enerváltan mozgott, le is cserélte őket Šuran edző. Érdekesség, hogy a vendégeknek az 57. percben volt az első lövési kísérletük, később is csak egyszer találták el a kaput. Persze a bekapott gól után rákapcsoltak a vendégek, átvették a játék irányítását, helyzetig azonban nem jutottak. Az egész meccs folyamán nagy iramot diktáló, és ellenfelénél jobban, aktívabban futballozó Inter a hajrában újabb gólt ért el: a mérkőzés legfiatalabb játékosa, a 19 esztendős Halenár váratlan lövése a tizenhatos vonaláról a bal alsó sarokban kötött ki. Pecze Károly edző csapata ismét igazolta, jó irányba halad, aktív, egészpályás letámadásos futballozásának van jövője. Ezt a nézők is észrevették, többször is tapssal jutalmazták a fiatal labdarúgók offenzív játékát. (T. V.)FC Košice–Trnava 2:2 (1:0)

Góllövők: Kozák (39.), Obšitník (87.), ill. Konečný (57.), Juhász (66. – öngól). Játékvezető: Ligocký, 6400 néző. Sárga lap: Obšitník, Sovič, Sapara, Loj, Filip, Konečný, Gašparík. FC KOŠICE: Kobr–Juhász, Ďorď, Loj, Semanco–J. Sovič, M. Sovič, Obšitník, Lazúr (57. Sapara)–Kozák, Mati (15. Gajdoš). TRNAVA: Belic–Fall (46. Konečný), Poljovka, Hluško, Ježík–Molnár, Filip, Staňo, Gašparík–Kriss, Hodúr (79. M. Gajdoš). Elejétől kezdve aktívabbak voltak a kassaiak. A szünet után egy ártatlannak látszó akció után egyenlítettek a vendégek, Konečný lövése egy védőn irányt változtatva jutott a hálóba. A 66. percben Molnár a kassai tizenhatosra ívelte a labdát, amelyet Juhász a saját kapujába rúgott. A hajrában Obšitník használta ki a nagyszombatiak védelmében keletkezett zűrzavart és egyenlített.Dubnica–Žilina 1:0 (0:0)

Góllövő: Lysáček (47.). Játékvezető: Olšiak, 4800 néző. Sárga lap: Hanek, Sninský, Laurinc, Zabavník. Piros lap: Zabavník (58.). DUBNICA: Kováč–Zimen, Ševela, Hanek, Mráz–Dovičovič (29. Sokol), Doležaj, Držík, Suchý–Straka (84. Filo), Lysáček (68. Kiška). ŽILINA: Čech–Drahno, Klago, Laurinc, Zabavník–Bažík (67. Kosmeľ), T. Ďurica (67. Varadín), Sninský (84. M. Ďurica), Barčík–Nemec, Mintál. Eleinte a hazaiak birtokolták többet a labdát, később kiegyenlítődött a játék, mindkét csapat igyekezett a maga javára fordítani a meccset. Ez a vendéglátóknak sikerült, Lysáček lekezelt egy labdát, és helyzetlövéssel megszerezte az első gólt. Később Straka növelhette volna a dubnicaiak előnyét; miután a játékvezető kiállította Zabavníkot, megváltozott a játék képe, a vendégek vették át a meccs irányítását.

Trenčín–Ružomberok 4:3 (2:1)

Góllövők: Fabuš (22., 64., 67. – az utolsót 11-esből), Spal (32.), ill. Hazucha (16.), R. Hrnčár (55.), Helbich (59.). Játékvezető: Cichý, 2600 néző. Sárga lap: Nečas, R. Hrnčár, Mikuláš. TRENČĺN: Smak–Mičenec (29. Killar)–J. Nečas, Šmelko–P. Ďuriš (88. Svcek), Hanko, P. Németh, Martaus (60. Miklas), Spal– M. Staš, Fabuš. RUŽOMBEROK: Mucha–Jurčo, R. Hrnčár, Mikuláš (73. Jančík)–Labaška (46. Tomovčík), Kurty, Helbich, Rák–Špánik, Hazucha, Urban (46. Zošák). A vendégek szerezték meg a vezetést. Ez nem törte le a hazaiakat, Fabuš kapáslövéssel egyenlített, később a vezetést is megszerezte, de az ellenfél egyenlített. Aztán a vezetést is megszerezte, Helbich szabadrúgása kötött ki a hálóban. A védekező középpályásnak ez volt az ötödik gólja a bajnokságban. Aztán ismét jött Fabuš, helyezett lövéssel 3:3-ra módosította az eredményt, majd büntetőrúgásból megszerezte a győztes találatot.

A bajnokság állása:

1. Žilina 4 3 0 1 5:3 9

2. Trnava 7 2 2 0 8:3 8

3. Ružomberok 4 2 1 1 10:6 7

4. FC Košice 4 1 3 0 7:6 6

5. Dubnica 4 2 0 2 3:3 6

6. Slovan 4 1 2 1 5:4 5

7. Inter 4 1 1 2 5:7 4

8. Petržalka 4 0 3 1 3:4 3

9. Trenčín 4 1 0 3 5:10 3

10. Púchov 4 1 0 3 4:9 3

A következő forduló műsora: Žilina–Košice, Ružomberok–Petržalka, Púchov–Trenčín, Slovan– Dubnica, Trnava–Inter.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?