Danko: Az egészségügyi tárca elsüllyesztheti a szlovák gazdaságot

Andrej Danko

Az egészségügyi tárca elsüllyesztheti a szlovák gazdaságot – jelentette ki Andrej Danko, az SNS elnöke, a parlament alelnöke. A Hlastól választ vár arra, milyen lépéseket tesz az egészségügyi tárca. Az SNS szerint pénzek tűnnek el az egészségügyi ágazatban.

„Zuzana Dolinková (Hlas) egészségügyi miniszternek nagyon gyorsan össze kell kapnia magát, hiszen Tomáš Drucker minisztersége idején az ágazat költségvetése 4 milliárd volt, ma 9 milliárd euró sem elég, és mondják meg, önök elégedettek a kórházakkal, javult az egészségügyi ellátás, láttak épülő kórházat” – tette fel a kérdést az SNS elnöke.

Danko „oroszlánveremnek” nevezte a szlovák egészségügyet. „Pénzek tűnnek el, »cétékre« kötnek szerződéseket, amelyekre nincs szüksége az államnak, magánkórházak épülnek, amelyek nem kapcsolódnak az állami ellátási rendszerhez” – tette hozzá azzal, hogy egyetért a lakossági panaszokkal. „Önti az állam a pénzt az egészségügybe, meg kell néznünk, hova tűnik el” – tette hozzá, és felszólította az egészségügyi minisztert, hogy kezdjen el dolgozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?