Már a bentmaradás a cél

<p>Minszk. Három veresége után a kiesés elkerülése lett a szlovák hokiválogatott első számú feladata a Fehéroroszországban zajló jégkorong-vb-n.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A sorrendben Csehországtól (2:3), Kanadától (1:4) és Franciaországtól (3:5) elszenvedett vereség után megváltozott a szlovák hokiválogatott prioritása: a legjobb nyolc közé jutás helyett a bentmaradás a fő cél. „Már nem beszélnék a negyeddöntőről, hanem a kiesés elleni harcról – jelentette ki Vladimír Vůjtek, a szlovák csapat szövetségi kapitánya. – A franciák elleni meccs után azt mondtam a fiúknak, hogy már outsiderek vagyunk. Keményen kell küzdenünk a pontokért, hogy bentmaradjunk az elitkategóriában. A negyeddöntő elérése most utópiának tűnik.”

A szlovákoknak ugyanis a hátralevő négy meccs megnyerése sem jelentene biztos helyet a legjobb nyolc között. A bentmaradáshoz viszont a mai (19.45), norvégok elleni találkozón is közelebb kerülhetnek Šatanék. A két csapat legutóbb a vb előtti Slovakia Cupon játszott egymással, akkor a szlovákok 3:2-re nyertek hosszabbítás után (az örökmérleg 18 szlovák, 4 norvég győzelem és 2 döntetlen).

„A norvégok nagyon jól korcsolyáznak, fizikailag megterhelő mérkőzés elé nézünk. Igyekeznünk kell a kapujuk felé nyomulni, és gyakrabban próbálkozni lövésekkel – vázolta a terveket Marek Viedenský, a szlovákok 23 éves támadója, aki a siker érdekében leborotválta a szakállát. – Valamit változtatni akartam. Talán szerencsét hoz, néha bejön az ilyesmi.”

A 39 esztendős csapatkapitány, Miroslav Šatan komolyabb hangot ütött meg a meccs előtti nyilatkozatában. „Nagyobb lett a nyomás a csapaton a vereségekkel, de a torna előtt tudtuk, hogy fiatal a gárda, és jöhetnek rövidzárlatok. Ez az ára annak, hogy generációváltás zajlik – mondta Šatan. – Nem gondolom, hogy nem tudnánk, mit kellene játszanunk, csak most már a jégen is bizonyítanunk kell.” (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?