Lupták a ráadásban egyenlített

<p>Az utolsó percben lőtt gólok pszichológiájáról több könyvet lehetne írni – Rimaszombatban sem ünnepelték még ebben a szezonban a csapatot a szurkolók úgy, mint a bártfaiak elleni 1:1-es döntetlen után, pedig végig jobb volt az ellenfél. Egy utolsó percben szerzett gól azonban jelentősen megváltoztathatja a meccsélményt.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A ragyogó októberi napsütésben az első perctől fogva a Partizán irányított. A brazil De Azevedo már a 3. percben a kapufát találta el, míg a hazaiak első lövésére a 24. percig kellett várni, és Jánošík különösebben nem tette próbára Molčan kapust.

A 33. percben pedig tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak – a kissé indiszponáltnak tűnő Kurák, aki korábban ziccerben lövés helyett inkább passzolt, gyorsan összeszedte a második sárga lapját is... A vendégek így már nemcsak mezőny-, hanem létszámfölényben is futballoztak, s ha Kostolanský nem véd olyan jól, ezt már az első félidőben gólra is válthatták volna.

Az 55. percben aztán Válovčan a tizenhatoson belül (a vonalak a vakító napfényben a lelátóról szinte alig látszottak) szabálytalankodott Kicával szemben, a megítélt tizenegyest pedig Palša be is lőtte – 0:1.

A bártfaiak növelhették volna előnyüket, De Azevedo kapásból a felső lécet találta el, de jó lehetőséget hagyott ki a két Zápotoka, Ján és Lukáš is. Semmi jel nem mutatott arra, hogy a kimaradt helyzetek megbosszulják magukat (vagyis beigazolódik a szlovák szakzsargonban oly közkedvelt, de tudományosan egyáltalán nem megalapozott „nem adsz – kapsz”), már a hazai szurkolók is azt kiabálták Somoláni játékvezetőnek, hogy fújja le a meccset...

Néhány perccel később viszont már örültek, hogy a bíró nem hallgatta meg a kérésüket, a ráadás perceiben ugyanis Lupták távolról, nem is túl jó szögből kapura lőtt, és a vendégek legnagyobb megrökönyödésére a labda lágy ívben a hálóba hullott – 1:1. Az egy perce még letargikus hazai közönség boldogan ünnepelt, a rimaszombatiakat vastaps kísérte az öltözőbe.

„Bevallom, már én sem bíztam az egyenlítésben – mondta a mérkőzés után Karol Praženica, a rimaszombatiak vezetőedzője. – A saját fegyelmezetlenségünk miatt kerültünk emberhátrányba, aztán egy hülye szabálytalansággal tizenegyeshez juttattuk az ellenfelet. A kapott gól után azonban felbátorodtunk, már nem volt veszítenivalónk. A fiúk az utolsó percig hajtottak, ennek volt jutalma az egyenlítő gól.”

A bártfaiak előzetesen az egy ponttal is elégedettek lettek volna, de a lefújást követően Rastislav Kica edző nem igazán volt lelkes: „Két pontot vesztettünk. A hazai kiállítás a durva játék logikus következménye volt, vezetést is szereztünk, de hiába voltak helyzeteink, nem tudtunk kétgólos előnybe kerülni. A hazaiak ezt kihasználták, és végül egyenlítettek.“

A rimaszombatiak másodszor remiztek a Partizánnal ebben az idényben, a nyitófordulóban Bártfán gól nélküli döntetlen született. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?