Lövés 30-ról? Az nem helyzet!

A BL-selejtezőkön még csak ő lőtt gólt a Legia színeiben. Ha csak közelít felé a labda, a lengyel drukkerek már felpat- tannak, mert az akcióiban mindig ott a gólveszély. A trencséniek elleni BL-selejtezőt is ő döntötte el, a Legia 1:0-ra verte a szlovák bajnokot Zsolnán.

A BL-selejtezőkön még csak ő lőtt gólt a Legia színeiben. Ha csak közelít felé a labda, a lengyel drukkerek már felpat- tannak, mert az akcióiban mindig ott a gólveszély. A trencséniek elleni BL-selejtezőt is ő döntötte el, a Legia 1:0-ra verte a szlovák bajnokot Zsolnán. Nikolics Nemanjával, a varsói Legia magyar válogatott csatárával beszélgettünk.

Remek futballt hozott a mérkőzés, elképesztő iramot diktáltak a csapatok, főleg az első félidőben. Számítottak rá, hogy ilyen tempója lesz a meccsnek?

Igen, számítottunk, jó csapat ellen játszottunk. Pontosan tudtuk, mit várhatunk ettől a mérkőzéstől. A trencsénieknek remek futballistáik vannak elöl, erre fel is készültünk. Azt is tudtuk, hogy a tízes számú játékos (Ibrahim Rabiu – a szerk. megj.) remek labdákat osztogat a szélsőknek. Nagyon fontos, hogy idegenben gólt szereztünk, győztünk. Ez nagyon jó eredmény a visszavágó előtt. De azt is hozzá kell tenni, hogy az 1:0 veszélyes eredmény, nem játszhatunk otthon 0:0-ra, és nem is fogunk. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy otthon is ünnepeljünk a srácokkal.

A szlovák sajtó a mérkőzés előtt csapattársa, Aleksandar Prijovic szavait idézte, aki szerint a Trenčínnek semmi keresnivalója nincs a BL-ben… Tényleg lebecsülték az ellenfelet?

Lehet, hogy az újságírók rosszul értelmezték a szavait, vagy a fordításnál történt a hiba. Nem hiszem, hogy ilyesmit mondott volna. Semmiképpen nem becsültük le a Trenčínt, ez látszott is a pályán, végig harcoltunk, küzdöttünk. Maximálisan el kell ismernünk, hogy egy jó csapat ellen játszottunk. Nem volt könnyű, de a BL-selejtezőben már nincs könnyű ellenfél, aki megnyeri a saját bajnokságát, az jó csapat.

Igazságosnak tartja az eredményt? A Legia gólja a 69. percben jött, akkor, amikor a labdabirtoklás 62:38%, a kapura tartó lövések aránya 7:3, a kaput elkerülő lövéseké pedig 5:3 volt a Trenčín javára.

Tényleg? Mi az első félidőben háromszor vezettük a labdát a kapura, szóval nem tudom, mennyire támadott jobban a Trenčín, mint mi. Sajnos nem használtuk ki a lehetőségeinket. A trencséniektől egyetlen esetet sem tudok mondani, amikor egy az egyben vitték volna a labdát a kapusra. Lehet, hogy rugdostak 30 méterről, de számomra ez nem helyzet.

A BL-selejtezőben egyelőre csak ön szállítja a Legia góljait, már négyet rúgott. Hogyan éli meg ezt?

Az előző szezonban is rugdostam a gólokat. Szerintem semmi extrát nem csinálok, de nyilván örülök neki. A Trenčín ellen a munka 80%-át Kucharczyk végezte el, nagyszerű labdát adott bal oldalról, könnyű dolgom volt. Tényleg nagyon jó labdákat kapok a csapattársaktól minden meccsen.

A zsolnai stadionban műfüves pálya van. Ez mennyire nehezítette meg a dolgukat?

El kell ismernem, nem igazán szeretem a műfüvet. A labda nagyon gyors rajta, volt egy kis gondunk a labdakezeléssel és a keresztpasszokkal, de nyertünk, és ez a fő.

Zsolnán csak 500 lengyel drukker lehetett a lelátókon, bár több jegyet igényelt a klub. Aki viszont ott volt a stadionban, az végig óriási hangerővel szurkolt.

Mindig nagy számban elkísérnek a szurkolóink, és 90 percen át drukkolnak. Ez nagyon sokat jelent számunkra. Ha mellettünk állnak, nem félünk senkitől!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?