Lenyűgözött minardisok

Misano. Paul Stoddart Minardi-főnök és Massimo Rivola csapatmenedzser is elismerőleg szólt Baumgartner Zsolt teljesítményéről, miután a magyar pilóta kedden két és fél másodperccel megjavította a gárda 2002-es misanói pályacsúcsát.

Remekül sikerült a magyar pilóta bemutatkozásaAz olaszországi Misanóban először tesztelhette Baumgartner Zsolt a Minardi 2004-es versenygépét, a tavalyi PS03-as alapjaira épült PS04B-t. A magyar pilóta 64 kört tett meg a 4060 méteres aszfaltcsíkon, legjobb ideje 1:11,080 volt: ez két és fél másodperccel jobb Mark Webber 2002-es rekordjánál, nem csoda hát, hogy a kiscsapat a nap végén úgy fogalmazott: „mindennel elégedettek lehetünk”. Különösen Baumgartnert fényezték a szakemberek, elsősorban Massimo Rivola csapatmenedzser dicsérte. „Elégedettek lehetünk a mai teszttel, az előzetesen tervezett teljes technikai programot végigcsináltuk” – nyilatkozta Rivola. „Őszintén mondhatom, Zsolt remek munkát végzett, az egész technikai stábot lenyűgözte ez az ifjú tehetség: nemcsak gyors, hanem megbízható is.” A méltatásból kivette a részét Paul Stoddart csapatfőnök is. „A magyar fiú kiváló munkát végzett, 64 problémamentes kört tett meg. Nagyon elégedettek voltunk a Bridgestone abroncsokkal, amelyek kétségtelenül hozzájárultak Zsolt remek eredményeihez.”

„Bár reggel mínusz két fok volt a hőmérséklet, és a hideg miatt kissé csúszott a teszt kezdete, végül mindent el tudtunk végezni, amit a mai napra terveztünk” – mondta a 23 éves Baumgartner. „Most sokkal jobban éreztem magam az autóban, mint két hete a valenciai gyakorláson, ezúttal már az ülésbeállítás is tökéletesen rendben volt. A Valenciában tapasztaltakat hasznosítani tudtuk, így jobb alapbeállításokkal indulhattunk neki a mai tesztnek, ami azt jelentette, hogy a kezdetektől gyors volt az autó. Délelőtt és délután 3-3 órát töltöttem a Minardi-Cosworthban. Nagyot léptem előre, egyre jobban megismerem az autót.”

A Minardi egyébiránt nem kívánta kommentálni azokat a híreket, melyek szerint a magyar pilóta mégsem kívánja igénybe venni a magyar állam által felajánlott négymillió dolláros segítséget. Az istálló a versenyző és menedzsmentje belügyének tekinti, miből teremti elő a szerepléshez szükséges nyolcmillió dollárt, az anyagiakról szóló információkat korábban sem véleményezte. Ami a külföldi sajtót illeti, a DPA hírügynökség a menedzsmentre való hivatkozással azt írta, „a pilóta a magyar államháztartás magas hiányára való tekintettel” mondott le a minisztériumi támogatásról...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?