Lemaradóban a címvédő

Zsolna. Győzelemmel mutatkozott be a zsolnai kispadon Ladislav Jurkemik – 2000 őszén. Akkor a zöld-sárga társaság a Petržalka ellen győzött 4:2-re. Nem egész négy év múlva ismét a zsolnai kispadon találta magát a szlovák válogatott volt szövetségi kapitánya. Ezúttal a Ružomberok ellen debütált.

Zsolna. Győzelemmel mutatkozott be a zsolnai kispadon Ladislav Jurkemik – 2000 őszén. Akkor a zöld-sárga társaság a Petržalka ellen győzött 4:2-re. Nem egész négy év múlva ismét a zsolnai kispadon találta magát a szlovák válogatott volt szövetségi kapitánya. Ezúttal a Ružomberok ellen debütált. S bár az első félidő után több góllal vezethetett volna a hazai csapat, végül csak egy pontot szerzett.

Óriási lendülettel, nagyon agresszívan kezdett a zsolnai csapat. Főleg a gyors Stanislav Šesták okozott sok gondot a rózsahegyi védelemnek. A rengeteg helyzetből csak egyet használt ki a Žilina, ami a későbbiek során megbosszulta magát. A fordulás után megváltozott a játék képe, és Trabalík kapus óriási hibája után egyenlített a Ružomberok. ,,Szerencsétlen meccset játszottunk. A játékosaimnak nem mondhatok semmit: az egész meccset becsülettel végighajtották” – nyilatkozta Ladislav Jurkemik, a zsolnaiak mestere. Mivel a Banská Bystrica legyőzte az Intert, a bajnoki cím védőjének a hátránya az első Duklára már kilenc pont. Van még esélye a Žilinának az első hely megszerzésére? ,,Még semmit sem vesztettünk el! Megyünk tovább” – mondta optimistán Jurkemik. A találkozóhoz tartozik Igor Žofčák sérülése, aki Zdeno Štrba kemény belemenője után elhagyta a pályát. ,,Még nem tudom, hogy milyen súlyos a sérülésem. Lehet, hogy izomszakadást szenvedtem. Barčík és Ďurica szabálytalanságai után még visszamentem a pályára, de Štrba belépője után már nem bírtam lábra állni” – mondta szomorúan Žofčák.

Góllövők: Bažík (23.), ill. Jelšic (65.). Játékvezető: Jaška, 4300 néző. Sárga lap: Ďurica, Štrba, Sninský, ill. Školník, Sapara, Helbich, Jelšic. ŽILINA: Trabalík–Zabavník, Sninský, Labant, Drahno–Štrba (82. Kosmeľ)–Barčík (82. Doležaj), Bažík, Ďurica–Fabuš (65. Gottwald), Šesták. RUŽOMBEROK: Mucha–Školník, Mikuláš, Laurinc, Pospíšil–Žofčák (42. Švento, Sapara (80. Zošák), Helbich, Laciak (46. Jelšic)–Urban, Števko. (at)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?