Lefújták a garamkövesdi labdarúgótornát

Garamkövesd |

<p>Elmarad a garamkövesdi nemzetközi labdarúgótorna. A községben a dunai árhullám levonulása után még mindig másodfokú készültség van érvényben.&nbsp;</p>

„A futballpálya környékén komoly gondokat okoz a talajvíz. Az elmúlt napok csapadékos időjárása tovább rontott a helyzeten. Az utolsó pillanatban kénytelenek voltunk lefújni a szombati nemzetközi labdarúgótornát“ - tájékoztatta lapunkat Elzer János polgármester. A hét elején még úgy tűnt, az árvíz által sújtott településen a meleg, száraz időjárásnak köszönhetően helyreáll a rend. „Szépen kiszáradtak a víz alatt álló területek. Látszólag rendben volt a focipálya és környéke is. Ám a hét közepén a sok eső miatt ismét feltört a talajvíz. A területet csak gumicsizmában lehet megközelíteni, autóval lehetetlen behajtani“ – vázolta a helyzetet a polgármester. Egyelőre nem tudják, mekkora kárt okozott a kertekben és pincékben feltörő víz. „Mivel a Garam szintje még mindig jóval magasabb a megszokottnál, felesleges a szivattyúzás. Egyelőre nem kaptuk vissza az árvízi védekezésre fordított pénzt sem“ - jegyezte meg Elzer. A keddre tervezett szúnyogirtást sem tudták elkezdeni. „Az állam csak utólag téríti meg az erre fordított összeget. Egyelőre a község költségvetéséből kellene elkülönítenünk pénzt erre a célra. Keressük a megoldást, ugyanis az árvízi védekezés felemésztette vésztartalékainkat. A szúnyogirtással járó kiadások a becslések szerint meghaladnák az ezer eurót. Ezért nagyon fontos, hogy az erre fordított pénz ne vesszen kárba. Kedden a szél miatt a szúnyogirtás nem lett volna hatékony. Kedvező időjárás esetén a hétvégén végezzük el a szakemberek által ajánlott ködösítéses irtást“ – nyilatkozott Elzer.  A szombatra tervezett tornát - amelynek olasz, cseh, szlovák és magyar résztvevői lettek volna - bizonytalan időpontra halasztották. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?