All inclusive és wellness? A büki Danubiusban ez lehetséges

szauna

Előbb egy csobbanás a medencék egyikében, majd egy kis izzadás a modern wellnessrészlegben, és következhet a különleges sókamra kipróbálása. A kellemes felfrissülés után pedig mindezt megkoronázzuk egy finom sajtos tejfölös lángossal. A Danubius Hotel Bükben jártunk, ahol nemcsak minőségi szolgáltatásokkal, de all inclusive ellátással várják a vendégeket. 

szálloda lobbyjába lépve nagyon érdekes kép fogad – a sok faanyag hatására olyan az érzésünk, mintha egy alpesi panzióban lennék. De ennek is megvan a maga oka, a 35 éve működő szállodát ugyanis a svédek építették, így nem meglepő, hogy a hallba lépve a svéd építészeti stílus fogad bennünket. Sokan hatalmas viking bárkára hasonlító formákat vélnek felfedezni, nem alaptalanul. A tágas terek, természetes alapanyag és a meleg színek mindenképpen kellemes fogadtatást biztosítanak. S hogy még inkább megmaradjanak a svéd hatások, elég megnézni a neveket, van itt Nils Holgersson étterem, Wasa söröző, Apothek Drink bár, Björnen, Älgen, és még Tre Kronor terem is. 

Szobák

Ugyanez elmondható az első kapcsolatról is, a bejelentkezésről, azaz a check-inről: barátságos személyzet, szinte pillanatok alatt elintézi a formaságokat, megkapjuk a karszalagot, a kártyát, kezdődhet az kikapcsolódás. Mi a második emeleten kaptunk szobát, a már a felújított, executive szobák egyikében. A hotelben folyamatosak a fejlesztések, a legtöbb emeleten már ilyen, új, modern szobák várják a vendégeket. A fejújítás remekül sikerül, letisztultság és kényelem a két jelző, ami az eszünkbe jut. Az ágy minősége is kiváló, a kellemes wellnessélmény után szinte garantált a minőségi alvás. Minden rendelkezésre áll a vendégek részére, ami egy ilyen kikapcsolódásnál szükséges.

Wellness és medencék

De természetesen a vendégek elsősorban azért utaznak Bükre, és a Danubius szállodába, hogy csobbanjanak, élvezzék a gazdag wellness-szolgáltatásokat, és erre itt rendkívül sok lehetőség van. A részleg a földszinten kap helyet, itt található a gyerekek kedvence, a hatalmas kifejezetten számukra kialakított kalandmedence, de a felnőttek sem unatkoznak, hiszen számukra is több lehetőség van a csobbanásra, vagy éppen, ha ellazulnának, élvezhetik a pezsgőfürdőt. Ugyanitt található a nemrégiben felújított szaunarészleg is – amely ez esetben is textilmentes, és csak a felnőttek vehetik igénybe. A felújítás rendkívül igényesre sikerült, a kialakítás, a szaunaválaszték minden igényt kielégít. Van gőzfürdő, finn szauna (ebben rendszeresek a szaunaszeánszok, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni), infraszauna, merülőmedence, és itt található a modern sóbarlang is. Számos wellnesshotelben jártunk már, de ilyen élményben először itt volt részünk – ezt semmiképp sem szabad kihagyni. Már a helységbe lépve érezzük, hogy itt valami különleges fog történni: a teremben napozóágyak, a padlón pedig elterített sótenger van, a falak sótéglákból vannak kialakítva. A kúra 45 perces, a sóbarlangban a napozóágyon foglalunk helyet, betakarjuk magunkat a pléddel, és kezdődhet a szeánsz, amelyet a kellemes zene, a meditáció tesz tökéletessé. S ha wellness, akkor természetesen számos egyéb masszázs, kúra, gyógykezelés (köztük hydroterápiás is) is a vendégek rendelkezésére áll. 

Aktív kikapcsolódás

S hogy még színesebb legyen a kínálat, a szálloda megannyi sportolási, aktív kikapcsolódási lehetőséget is biztosít, nem véletlen, hogy sokan sporthotelnek is nevezik. Tenisz, squash, bowling vagy fitness? Bármelyiket választhatja, mivel ezek mindegyike megtalálható a hotelben. Mi a bowlingot próbáltuk ki, tökéletes esti program a nap lezárására, lehet egymással versenyezni, és amíg a tarolásokat gyakoroljuk, addig elfogyaszthatunk egy italt, sört a pálya mellett lévő bárból. A megannyi akítv kikapcsolódási lehetőség teszi még gazdagabbá a kínálatot, így a bőséges all inclusive mellett itt valóban minden egy fedél alatt elérhető, kipróbálható, igénybe vehető.

All inclusive

A Danubius Hotel Bük azon kevés hotelek egyike, ahol nem félpanziós, hanem all inclusive ellátást kínál a vendégek részére, így valóban senki sem marad éhes, szomjas. Az árban benne van a reggeli, az ebéd, a vacsora, a délután könnyebb étkezés, és természetesen az italok is (alkoholos és alkoholmentesek, a kijelölt bárokban, éttermekben). A konyha elsősorban a magyaros vonalat viszi – és nagyon ízletes. Reggelinél az elmaradhatatlan tojásos ételek mellet megtaláljuk a tejbegrízt, a tejberizst, a kolbászt, bundás kenyeret, a lecsót, a friss zöldségeket, sajtokat, joghurtokat. Az ebéd és a vacsora pedig felvonultatta a magyar és a nemzetközi konyha remekeit, minden általunk kóstolt étel rendkívül finom volt, kiemelnénk a helyi zöldségeket, savanyúságokat is. S hogy jobb legyen a hangulat, este élő zenei háttér mellett fogyaszthattuk el a vacsorát. A finom süteményeket is érdemes megkóstolni, ezek szinte egész nap elérhetők, az étkezések során, a gyerekek pedig biztosan díjazzák, hogy napközben akár fagyizhatnak is. Aki pedig az egészséges életmód híve, az választhat a mindenmentes kínálatból. Ami kifejezetten tetszett, azon túl, hogy nehéz volt választani a jobbnál jobb fogások közül, hogy délután még sajtos tejfölös minilángos is volt a kínálatban. 

Összegzés – kinek ajánlott

Összegzésként elmondható, hogy a hotel minden vendég számára ideális választás, rendkívül kedvező ár/érték arányt kínál. A gyerekes családok és a felnőtt vendégek is rengeteg lehetőség közül választhatnak, a minőségi szolgáltatások, a kedves személyzet pedig még tökéletesebbé teszi az itt töltött időt. A választékos, ízletes konyha, az all inclusive pedig egy újabb érv, hogy a Danbuius Hotel Büköt válasszuk egy wellnessüdülésre, kikapcsolódásra. Akár az őszi hónapokban is, hiszen számos programmal várják a vendégeket, gyerekeket (alább a program, lehet választani). Mi mindenképpen visszatérünk. 

Október 12.

Sörfesztivál

Főszerepben a sör a büfé kínálatában, grillkolbász palettával, street food ételekkel, sörkorcsolyákkal és sörcsapoló mesterrel, hangulatos élőzenével igazi fesztivál hangulatot teremtünk a szállodában.

Október 25 – november 3. 

Őszi szünet és Halloween

Itt az őszi szünet, várnak a kalandok Bükfürdőn! Ismerd meg a varázslók, boszorkányok és szörnyek birodalmát, mutasd meg, milyen rémesen tudsz kacagni, élvezd ki a szünet minden pillanatát! Élmény alapú zenés foglalkozás Völgyesi Gabival, lufihajtogatás, arcfestés, a felnőtteket pedig tüzes koktél show szórakoztatja az őszi szünetben, Halloween napján jelmezes felvonulás, „Csokit vagy csalunk!” játék egészítik ki a programot. A büféasztalon pedig rémisztő édességeket, boszorkányos desszerteket és egyéb gasztro borzalmakat kínálunk. 

November 9 - 11. 

Libanapok

Libasült, ludaskása, libamájpástétom és ínycsiklandó őszi finomságok a büféasztalon egész hétvégén, és Márton neve napján A gyerekeket a Bubbles Club sárkányai bűvölik el, a pancsolások között pedig „libás” kézműves programok, izgalmas vetélkedők nyújtanak vidám szórakozást.

November 22-24.

5 sárkányos hétvége 

A kínai bölcsesség szerint: „A múlt történelem, a jövő rejtély, a jelen pedig ajándék.” Az idei év, a „Sárkány éve”, tökéletes alkalom arra, hogy felfedezzük a jelen ajándékát – egy ínycsiklandó utazást a kínai konyha varázslatos világába. A hétvégén a Bubbles Club mind az öt sárkánya, Dany, Tiko, Drazsé, Yoyo és az időutazó Max várja a gyerekeket szórakoztató programokkal és játékokkal. 

Esetleg még ez belekerülhet, most friss kedvezmény: 

November végéig a szállodát az őszi élményszüret kampány keretében akár 20% foglalási kedvezménnyel lehet foglalni.

Őszi All Inclusive élmények Bükfürdőn | Ajánlatok Bük | Danubius Hotel Bük **** (danubiushotels.com)

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?