Küzdött, de kikapott a DAC

Nagyszombat |

<p>Vereséggel debütált a dunaszerdahelyiek kispadján László Csaba, a DAC 1:0-ra kikapott Nagyszombatban a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában.&nbsp;</p>

László Csaba, a dunaszerdahelyiek új vezetőedzője eléggé felforgatta a megszokott összeállítást, a kispadon maradt Tofiloszki, Michalík, Pačinda és Sarr is, ezzel szemben a kezdőben kapott helyet a kapus Slávik mellett Davis, Zsivkovics és Sabala is.

Bár a két csapat összecsapása kerületi derbi, ezúttal a hangulat nagyon messze volt ettől. A dunaszerdahelyi drukkerek már korábban jelezték, hogy a nagyszombati bajnoki helyett az 56-os megemlékezéseket részesítik előnyben, így csak 30 sárga-kék szurkoló volt a vendégszektorban. A Spartak játékosai éppen nincsenek jóban a szurkolóikkal, ezért a húszezres Anton Malatinský Stadionban olykor néma lelátók előtt zajlott a meccs.

A hazaiak kezdtek jobban, Tambe kapáslövése a 3. percben alig kerülte el a kaput. A dunaszerdahelyiek a 25. percben Sabala révén szerezhettek volna gólt, de a lett válogatott fejese után Godál tisztázott a gólvonal előtt. A másik oldalon Mikovič lőtt keményen kapura, Slávik kissé ügyetlen mozdulattal, de hárított. A nagyszombatiak azonban a 30. percben így is megszerezték a vezetést, egy felívelés után Huk tarkójáról éppen Tambe elé pattant a labda, a Spartak kameruni légiósa levette, és magabiztosan a hálóba lőtt – 1:0. Két perc múlva Gagnon talált rést a vendégek védelmében, de lövését Slávik védte. A félidő vége felé a DAC-nak még volt egy szép akciója, de elhalt a hazai védőkön.

A második félidőben Štepanovský helyett Pačinda állt be, a DAC pedig az 51. percben egyenlíthetett volna: Hladík adta el a labdát utolsó emberként, Brašeň emelése azonban Jakubech kapuja mellé hullott. Az 54. percben Pačinda szöglete után Ljubicic lőtt kapura, de közben szabálytalankodott is. A DAC mezőnyben egyenrangú partnere volt a nagyszombatiaknak, helyenként be is szorította ellenfelét, de ziccerig nem jutott. Sabala néhányszor próbálta megkeverni a piros-feketék védelmét, de az egyenlítés nem jött össze.

Az utolsó tíz percre László Csaba behozta Michalíkot is, a magas védőt ezúttal előre küldte. A DAC küzdött, rohamozott, a 85. percben Pačinda lövésébe beleértek, szögletre mentettek a hazaiak. Egy perccel később Brašeň lövését Jakubech ütötte ki, és Sabala fejese után is labdához kellett érnie, meg is sérült közben. A hosszabbítás perceiben mégis ő lett a hazaiak hőse, Zsivkovics bombalövését bravúrral védte.

A három pont így a nagyszombatiaké lett, a DAC az új edzővel ugyan bátran játszott, de nem szerzett pontot, így már sorozatban harmadik meccsén nem tudott nyerni.

Spartak Trnava–DAC 1:0 (1:0)

Góllövő: Tambe (30.).

Sárga lap: Sabala, Pačinda.

Játékvezető: Hrčka, 2150 néző.

SPARTAK TRNAVA: Jakubech–Csögley, Hladík, Godál, Janso–Greššák, Richnák (84. M. Tóth)–Mikovič, Mihálik (64. Košťál), Gagnon (55. Jirka)–Tambe.

DAC: Slávik–Zsivkovics, Kwin, Huk, Davis (59. Vida)–Ljubicic–Štepanovský (46. Pačinda), Ľupták (79. Michalík), Pambou, Brašeň–Sabala.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?