Újjáépíti csapatát az új szezonban a HC DAC

HC DAC_20242025

A dunaszerdahelyi HC DAC megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját. A klub idén először szintet lép a nemzetközi porondon is, és a női kézilabda Európa-liga selejtezőjében indul majd.

Az esemény kezdetén Dr. Horváth Zoltán klubelnök bemutatta a csapat érkezőit. A szezonzáró mérkőzésen a klub hét játékostól köszönt el, most pedig nyolc új kézilabdázót köszöntöttek a sárga-kékek, akik közül a fehérorosz kapus még nem érkezett meg a Csallóközbe. A közelmúltban közzétett keretből azonban hiányzott Bugár Cintia, de ott volt a tavasz folyamán első gyermekének életet adó Élő Beatrix, így rákérdeztünk a két játékos sorsára. „Szerettük volna, hogy Cintia folytassa, és ebben az évben is a csapat tagja legyen. Ő végül a munkáját választotta, ami egy teljesen elfogadható döntés. Nyilván nem véletlenül tanult ennyi évet. Mi tiszteletben tartjuk ezt, de nagyon sajnálom, hogy elment, mert a védelem oszlopa volt. Hiányozni fog, sőt már most is hiányzik” – válaszolta Debre Viktor vezetőedző, utalva a saját nevelésű játékos orvosi tanulmányaira, majd hozzátette, hogy Élőnek még nagyon kicsi a gyermeke, így egyelőre nem tudják pontosan, mikor térhet vissza a pályára, de bármikor szívesen látják az edzéseken.

A klub vezetése az új szezonban négy célt tűzött ki maga elé. A szlovák bajnoki cím megvédése mellett szeretnék visszahódítani a MOL Liga alapszakaszának serlegét is. Ezekből pedig következik, hogy a közös cseh–szlovák bajnokságban a mostani szezonban bevezetendő Final Fouron is szeretnének részt venni, ahol a két ország két legjobb csapata küzd majd meg a végső győzelemért. Horváth külön kiemelte, hogy mivel eddig még nem sikerült megnyerniük a Szlovák Kupát, az új szezonban szeretnének ott is felérni a csúcsra. A nemzetközi szereplés kapcsán a sportvezető elmondta, hogy az Európai Kézilabda-szövetségtől (EHF) nem kaptak lehetőséget, hogy az Európa-kupában induljanak, így az Európa-ligába neveztek, ahol viszont a sorsolás nem kedvezett nekik, hiszen a román Valcea csapatával találkoznak a selejtezőben. „Megpróbáljuk meglepni a Valceát és a teljes kézilabda-közösséget is, hiszen továbbjutás esetén a DVSC lenne az ellenfél. Annál szebbet, mint a Dunaszerdahely–Debrecen párharc, pedig nem is lehetne elképzelni” – mondta Horváth Zoltán, aki hozzátette, hogy ha megkapják az engedélyt az EHF-től, akkor saját csarnokukban játszanak, ellenkező esetben pedig Vágsellyén szerepelnek az európai porondon. Az új sportcsarnok kapcsán adminisztratív akadálya már nincs az építkezés megkezdésének, és amint a források is összeállnak, megkezdődhet a munka.

A nyolc új érkező nem állítja egyszerű feladat elé a szakmai stábot, amely egy nyolchetes felkészüléssel próbálja meg újjáépíteni a csapatot. „Korábban még nem voltam olyan helyzetben, hogy ennyi új játékosom lett volna. Így ez is egy új kihívás a számomra. A keret erősödött, bár azért vannak olyan játékosok, akiket szerettem volna, ha maradnak, de ez nem jött össze. Az első napok alapján a játékosok hozzáállása remek. A következő időszak feladata, hogy összeérjen a csapat. Pozitívum, hogy egy komoly mag megmaradt, és hozzájuk kell csatlakoznia az újoncoknak. Remélem, hogy az elvégzett munka meghozza majd a gyümölcsét, és lesz mit ünnepelni a szezon végén. Azt tudom ígérni, hogy mindent meg fogunk tenni a siker érdekében, hogy örömet szerezzünk a szurkolóknak, akik egyre többen járnak a mérkőzéseinkre. Ilyen légkörben érdemes kézilabdázni és sikereket elérni, mert utána az ünneplés mindent visz. Most is szeretném megköszönni a támogatásukat, hiszen sokszor szárnyakat adnak a csapatnak. Azt kívánom, hogy nyugodt évünk legyen, amikor nem azzal kell foglalkozni, hogy a sérültek mikor térnek vissza” – foglalta össze kívánságait és terveit a vezetőedző.

Juhos Kata visszavonulásával a csapatkapitányi poszt is megüresedett, amelyet a szlovák válogatott beállója, Kristína Pastorková tölt be az új idényben. „Köszönöm, hogy itt ülhetek és megkaptam a bizalmat a klubtól. Mindig kihívás egy ilyen feladat, főleg ha ennyi új érkező van, ráadásul különböző országokból. Az elmúlt napokban azonban úgy vettem észre, hogy egyre jobb az összhang a csapaton belül. Hosszú, kemény munka vár ránk a nyáron, és remélem, szeptemberben már meg fogjuk tudni mutatni, hogy mire lehetünk képesek. Szerintem minden posztra több jó játékosunk is van, ami az erősségünk lehet. Az öltözőben meg kell találni az egyensúlyt a jó hangulat és a kemény munka között, ez kihívás lesz a számomra. Szeretnénk örömet okozni a szurkolóknak, hiszen itt egy olyan közösség alakult ki, amelyet korábban még nem láttam. Minden meccsen támogatnak minket, így miattuk is meg fogok tenni mindent azért, hogy minél jobb teljesítményre ösztönözzem a lányokat” – nyilatkozta Pastorková.

Érdekes

A HC DAC 2024/2025-ös játékoskerete

Kapusok: Magera Noémi, Palina Kukharcsik, Simona Tomovčíková

Balszélsők: Pénzes Mónika, Csernyánszky Dóra

Balátlövők: Eliška Desortová, Jovana Ilic, Molnár Korinna Alexandra, Beke Laura Kitti

Beállók: Kristína Pastorková, Sári Barbara, Anastasija Krivokapic

Irányítók: Emma Boada Coronado, Erika Rajnohová, Mészáros Réka, Valéria Policarpo

Jobbátlövők: Lorena Zarco Úbeda, Paulina Stapurewicz, Élő Beatrix

Jobbszélsők: Kovács Noémi, Linea Csocsaj

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?