Közel állt a pontszerzéshez a DAC a Slovan otthonában

Pozsony. Közel állt a pontszerzéshez a DAC, két rúgott gól ellenére üres kézzel távoztak a fővárosból.

Pozsony. Közel állt a pontszerzéshez a DAC, két rúgott gól ellenére üres kézzel távoztak a fővárosból. A gólokban gazdag mérkőzés végül a Slovan győzelmével végződött (3:2), így továbbra is egy ponttal áll az új idényben a dunaszerdahelyi focicsapat a Fortuna Ligában.

Rangadói hangulat nélkül zajlott a Slovan–DAC találkozó, hiszen míg a dunaszerdahelyi szurkolók ismét szép számban és erős hangszálakkal érkeztek Pozsonyba, addig a Slovan szurkolói vagy nézői csak gyéren lézengtek a stadionban.

Két helyen is változtatott a Myjava elleni mérkőzés felállításán Németh Krisztián vezetőedző. A jobbhátvéd posztra visszatért Marko Zsivkovics, a középpálya jobb oldalára pedig Peter Štepanovský került. Változás történt a Slovan csapatánál is, a legutóbbi forduló után menesztették Nikki Papavasiliou vezetőedzőt, helyére az U19-es csapat trénere, Vladimír Koník került.

Négy gólt hozott az első félidő, ennek ellenére nem zajlott látványos futball a játéktéren. A 10. percben egy baloldali beadás után Schet talált a kapuba. Ezután többet próbálkozott a DAC, eredménytelenül. A 24. percben sikerült az egyenlítés, ezúttal Štepanovský volt eredményes. A sárga-kékek öröme viszont nem tartott sokáig, három perccel később Priskin jobboldali beadását Soumah magabiztosan értékesítette. Még az első félidőben frissíteni próbált a DAC játékán Németh Krisztián vezetőedző, ki Ljubicic helyére Nagy Pétert küldte játékba. „Örülök, hogy Nagy Peti jól lépett a mérkőzésbe, a Slovan ellen mutatkozott be, és 70 percet játszott. Megmutatta, hogy egy nagyon jó játékost sikerült kinevelnünk” – nyilatkozta a tehetséges fiatalról Németh Krisztián vezetőedző. A szünethez érve úgy tűnt, egygólos előnnyel vonulnak pihenőre a hazaiak, amikor is egy hosszú bedobást követően a kapu előtt Sabala a hálóba fejelt, és megszerezte első találatát sárga-kék mezben.

Fordulás után rákapcsolt a Slovan, több támadást is vezetett, de a DAC védelme állta a sarat. A 77. percben érkezett a mérkőzés fordulópontja, egy szabálytalanság miatt Štepanovský megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A megítélt szabadrúgás után Schet a hálóba talált és megszerezte második gólját. A mérkőzés egyik szomorú hőse volt a kiállított Štepanovský, hiszen hosszú idő után ismét gólt szerzett. „Győzni szerettünk volna. Az első félidőben 2:2-re álltunk és éreztük, hogy van keresnivalónk. Végre három pontot akartunk szerezni, de sajnos nem sikerült. Az én hibám után jött a szabadrúgás és a gól. Nehéz, ha folyamatosan vesztünk” – nyilatkozta a lefújás után Štepanovský.

Németh Krisztián vezetőedző szerint a játékosok nem tudják elhinni, hogy a Slovan otthonában is lehet győzni, pedig most a DAC közel állt hozzá. „Támadójátékot akartunk játszani a Slovan otthonában, ennek érdekében a 4-4-2-es felállást választottam, és két csatárral is álltunk fel. Tudtuk, hogy gólokat kell rúgni, ha pontokat akarunk szerezni. Az első félidő első húsz percében nagy problémáink voltak a labdaszerzés után, a védekezésbe való átmenettel. Gyorsan cserélnem is kellett, mert katasztrofális volt, amit láttunk. Több játékos nem hiszi el, hogy a Slovan ellen lehet nyerni. Még félünk attól, hogy nyerjünk, a játékosok még nem bíznak magukban. Mindez után azt mondhatnám, hogy a két bekapott gól ellenére úgy zajlott a mérkőzés, ahogy mi szerettük volna. Két alkalommal is vesztes állásból álltunk fel, és voltak helyzeteink is, utána viszont kaptunk egy érdekes gólt, és kiállították játékosunkat. Meg kell szoknunk, hogy a Slovan és a Trnava ellen ez benne van a pakliban. A végjátékban szabadrúgást kellett volna rúgnunk, sajnos a játékvezető nem adta meg. A csapatot meg kell dicsérnem a hozzáállásért, tíz emberrel az utolsó percig harcoltak a sikerért. Szurkolóink ismét fantasztikusak voltak. Hasonló DAC-ot szeretnék, amely az első perctől az utolsóig hajt. Sajnos az utolsó két mérkőzésen a szerencse elpártolt tőlünk, a jobb csapat vesztett. De ez egy tapasztalat a csapat számára, át kell élniük, főleg a fiataloknak. Néha ilyen a futball“ – értékelte a mérkőzést a DAC vezetőedzője.

Az ellenfél táborában Priskin Tamás ezúttal a helyzetek előkészítésében jeleskedett, két gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. „Szerintem jobban játszottunk, mint a DAC. Az első félidőben rúgtunk két gólt, utána viszont a semmiből kaptunk kettőt, aminek nem szabadott volna megtörténnie. Örülök, hogy nyertünk, viszont kicsit csalódott vagyok az utolsó helyzet miatt, mert ha a csapattársam előbb passzol, akkor az üres kapuba találok. Ez viszont lényegtelen, az a fontos, hogy nyertünk, és két gólpasszt adtam. Az egyik helyzetnél bepasszoltam, a másiknál a fejemről pattant oda a csapattársamhoz.”

A következő fordulóban esély nyílik a pontszerzésre, hiszen a szintén hullámvölgyben lévő trencsénieket fogadja a DAC, a találkozóra a szenci stadionban kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?