Kovács bronzérmes

Maribor. Tegnap a szlovéniai Mariborban befejeződött az idei cselgáncs Európa-bajnokság. A 100 kg-os súlycsoportban a magyar Kovács Antal bronzérmes lett, miután a helyosztón ipponnal legyőzte a szlovákiai Pálkovács Zoltánt.

Egyszerre volt az Eb-dobogón a legjobb magyar (Ungvári) és a legjobb szlovákiai (Krnáč). A döntőben találkoztak, és a magyar fiú győzött.TASRAP-felvételJó formában versenyzett Kovács Antal, aki ipponnal verte a görög Mpuniaszt és az ukrán Volovikot, majd nagy csatában, waza-rival múlta felül a címvédő, világbajnoki ezüstérmes izraeli Zeevit. Az elődöntőben azonban a holland van der Geest jobbnak bizonyult a magyar klasszisnál. ĺgy az 1992-ben Barcelonában olimpiai bajnoki címet szerzett Kovács a szlovákiai Pálkovács Zoltánnal mérkőzött a harmadik helyért. A bronzcsatát ipponnal nyerte a rutinos magyar sportoló. Pálkovács ennek ellenére dicséretet érdemel, hiszen mindössze második szezonját tölti a felnőttek mezőnyében. Az első fordulóban a francia Lemairt, majd az örmény Gaszparjant győzte le. A harmadikban azonban nem bírt a belorusz Makarovval. Utána ismét két győzelem következett az osztrák Rusch és a szlovén Petek ellen. „Pálkovács kitett magáért a kontinensviadalon, ha sikerül kijavítanunk a hibákat, hamarosan érmet várhatunk tőle” – nyilatkozta Rastislav Mezovský, a szlovák válogatott vezetőedzője.

Anton Minárik (90 kg) kikapott a brit Gordontól, s végül hetedikként zárt. A magyarok közül a plussz 100 kg-os kategóriában induló Szilágyi László a szlovák Madzint ipponnal, a bolgár Tonkovot pedig waza-rival győzte le. Ezt követően kikapott az orosz Tmenovtól, majd a 3. helyért vívott találkozón alulmaradt a holland van der Geest-tel szemben, így végül az 5. helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

A magyar férfi válogatott egy győzelemmel és két vereséggel kilencedik lett. Az Olláry Péter, Ungvári Miklós, Braun Ákos, Bere Tamás, Gera Csaba, Kanczler István, Hadfi Dániel, Kovács Antal, Szilágyi László összeállítású együttes a csoportmérkőzések során 4:3-ra verte Németországot, 5:2-re kikapott Ukrajnától, majd a helyosztón ugyancsak 5:2-es vereséggel maradt alul Nagy-Britanniával szemben.

Magyarország Ungvári Miklós révén egy arany, Kovács István pedig egy bronzéremmel tért haza az Eb-ről.

A szlovákiai sportolók közül Jozef Krnáč második lett, Pálkovács Zoltán pedig ötödikként fejezte be a versenyt. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?