Kovac tehetetlen, Mourinho elfogadja a kritikát

José Mourinho
München |

Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője összezavarodott és tehetetlennek érezte magát, miután csapata otthon 1-1-es döntetlent játszott az Ajax-szal kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A Manchester Unitedet irányító José Mourinho elfogadta a kritikákat a vendég Valencia ellen elért gól nélküli döntetlen után.

A német bajnok jól kezdett az amszterdami csapat ellen, a negyedik percben már vezetett is, azonban az Ajax még az első félidő közepén egyenlíteni tudott, sőt, több helyzete volt, mint ellenfelének.

"Meglepődtem, nem is kicsit, mert nem számítottam ilyen formahanyatlásra" - jelentette ki Niko Kovac az összecsapást követő sajtótájékoztatón. Hozzátette, rejtély a számára, hogy játékosai miért futballoztak mélyen a tudásuk alatt, s egyelőre nem tud választ adni arra a kérdésre, hogy a Bayern a legutóbbi három mérkőzéséből miért nem tudott egyet sem megnyerni. A müncheni együttes múlt kedden 1-1-et játszott a vendég Augsburggal, majd pénteken 2-0-ra kikapott Berlinben a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC-től.

"Természetesen nem vagyunk hozzászokva az ilyesmihez, és nem is akarunk így játszani, de olyan sem létezik, hogy egy hét leforgása alatt minden csak úgy rosszra fordul" - értékelt Arjen Robben, a Bayern holland támadója. "Nagy szükségünk van egy győzelemre, mert az visszaterelne minket a helyes irányba" - tette hozzá.

Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője büszke volt a játékosaira, akik szerinte "lazán és bátran" futballoztak, és megérdemelték volna a győzelmet: "Manapság nem megszokott, hogy bármelyik csapat akár egy pontot is elhozzon Münchenből."

Manchesterben kedd este a United szurkolói sem örülhettek győzelemnek. José Mourinho csapata 0-0-t játszott a Valenciával, és a portugál szakember ezúttal elismerte, hogy sem védekezésben, sem támadásban nem tudtak megfelelő teljesítményt nyújtani.

"Elegendő ok van arra, hogy jogosan kritizáljanak engem" - jelentette ki Mourinho, akit sajtóértesülések szerint rövidesen Zinedine Zidane válthat az MU kispadján. "A játékosaim próbálkoztak, de technikailag nincs meg az a tudásunk, hogy hátulról építkezve támadjunk. A csatáraink pedig nem a legjobb időszakukat élik az egyéni tudásuk és az önbizalmuk szempontjából" - magyarázta a tréner.

"Nehéz időszakot élünk most át, de mi vagyunk az egyetlenek, akik képesek ezt pozitív irányba terelni. Az öltöző egységes, összetartunk, hogy elérjük a céljainkat" - nyilatkozta Chris Smalling, a United védője.

Kapcsolódó cikkünk

A címvédő Real Madrid a sérült Isco, Marcelo és Gareth Bale nélkül 1-0-s vereséget szenvedett a CSZKA Moszkva otthonában, így a bajnokságban és a BL-ben sorozatban három meccsen maradt nyeretlen - és gólképtelen - a királyi gárda.

"A hazai pálya előnye és a gyorsan megszerzett vezető gól segített az ellenfelünknek, nekünk azonban ki kellett volna használni a helyzeteinket" - mondta Julen Lopetegui, a Real vezetőedzője, aki szerint "előbb-utóbb" sikerül gólt szereznie a csapatának, ehhez azonban minden mérkőzésen sok lehetőséget kell kialakítaniuk.

A magyar válogatott Szalai Ádámmal felálló Hoffenheimnek majdnem sikerült a bravúr az angol bajnok Manchester City ellen. A német csapat az első percben megszerezte a vezetést, ám Sergio Agüero néhány perccel később egyenlített, majd David Silva 87. percben lőtt góljával végül az angoloké lett a három pont.

"Nincs túl sok tapasztalatunk a BL-ben, ma este pedig nagyon sokat tanultunk, ami fontos a klub jövője szempontjából" - értékelte a nehezen kicsikart sikert Josep Guardiola, a City vezetőedzője. Hozzátette, ebből a mérkőzésből is jól látható, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban nincsenek könnyű mérkőzések, "nem terítik le senki elé a vörös szőnyeget, hogy sétáljon végig rajta".

Julian Nagelsmann, a Hoffenheim 31 éves trénere azt mondta, bár sokat hibáztak, összességében jól tették a dolgukat annak ellenére, hogy a teljes keretből 10 játékos nem volt bevethető különböző okokból. 

"Taktikai szempontból nagyon jól teljesítettünk, büszke vagyok a fiúkra. Nyilván kellemetlen az utolsó pillanatokban gólt kapni és veszíteni, de a mai teljesítményünkkel emelni tudtuk a csapat értékét" - jelentette ki a fiatal szakember.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?