Komáromi siker Privigyén

OROSKY TAMÁSMeglepte esélyesebb ellenfelét a komáromi férfi-kosárlabdacsapat, az MBK Rieker Com-Therm 89:77-re győzött Privigyén az Eurovia SBL döntőjének első mérkőzésén.

OROSKY TAMÁS

Meglepte esélyesebb ellenfelét a komáromi férfi-kosárlabdacsapat, az MBK Rieker Com-Therm 89:77-re győzött Privigyén az Eurovia SBL döntőjének első mérkőzésén. „A védekezésünk kifogott a házigazdákon, nem várták, hogy ennyire agresszívek leszünk a támadásaik során” – mutatott rá lapunknak a vendégsiker egyik kulcstényezőjére Paulík József, a komáromiak menedzsere.

Pedig a meccs elejei 15 perces csúszás, ami alatt a csapatok a himnusz lejátszására vártak, a komáromiakat zökkentette ki jobban, az első percekben akadozott a támadójátékuk, a privigyeiek gyorsan tízpontosra növelték az előnyüket. „A hatodik perctől kezdtünk észhez térni, és lassan behoztuk a lemaradást, az első negyed végére pedig már fordítottunk is 19:18-ra, ami nagyon fontos volt. A második negyed egyértelműen a mienk volt, a félidő után állandósítani tudtuk 10–15 pontos előnyünket. A negyedik játékrész elejéből viszont jobban jöttek ki a privigyeiek, felzárkóztak egészen három pontra, 74:71-re, de akkortól ismét belehúztunk, és végül megérdemelten nyertünk 89:77-re. Győzelmünk jogosságát a hazaiak korábbi kiválóságai is elismerték” – foglalta össze a történéseket Paulík.

A komáromiaknak a két- és hárompontos kísérleteik is jóval pontosabbak voltak (utóbbiban 57%-os hatékonyságot tudtak felmutatni a privigyeiek 32%-ával szemben), de a büntetők értékesítésében és a lepattanószerzés terén is jobbak voltak, az irányító TJ Bannister pedig ismét kimagaslót nyújtott – ennek pedig csakis privigyei vereség lehetett a vége. A bányászvárosiak mindössze másodszor kaptak ki hazai pályán az extraligás idényben (korábban a bajnok Inter tudott nyerni a Niké Arénában 70:66-ra).

„Mintegy 180–200 komáromi drukker kísért el minket, akik időnként túlszurkolták a háromezres csarnokban nagy többségben levő hazaiakat. Nagyon örülünk, hogy a komáromiak a szó szoros értelmében szurkolnak: dalolnak, tapsolnak, biztatnak, ilyen egy ideális tábor, számunkra a világ legjobbja. Privigyén a kispadunk mögött ülhettek, a játékosaink mögül jött a biztatás, és a fiúk szinte a hátukon, a nyakukban érezték őket, ami óriási erőt adott” – jegyezte meg Paulík.

Legutóbb egyébként a 2008/2009-es szezon fináléjában fordult elő, hogy az első meccsen pályaválasztó csapat vereséggel kezdjen – a Pezinokot legyőző nyitraiak akkor bajnokok is lettek. „Ez csak az első mérkőzés volt. Ha bajnokok szeretnénk lenni, még háromszor le kell győznünk a privigyeieket, erre inkább nem is gondolunk. Szerdán hazai pályán is szeretnénk, ha az eredményen megmutatkozna a kemény felkészülés, ami mögöttünk van” – tette hozzá Paulík.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?